voor 5 personen
Ingrediénten:
- 125 gram bruine/groene linzen
- 1 liter water
- 1 kipboullion tablet
- 250 gram bulgur(pilavlik)
- zout en peper
- 1 volle el roomboter
Bereidingswijze:
- Giet het water in de pan en breng het aan kook.Spoel de linzen onder de kraan en voeg deze in gekookt water.Laat linzen 30 min. koken.
- Spoel ook "bulgur" onder het kraanwater,voeg het bij de linzen en roer ze goed door elkaar.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Kruimel boullion met je vingers en roer deze met een lepel door de "bulgur pilavi".
- Voeg ook de boter toe en roer de pap totdat de boter in de gerecht is gesmolten.
- Laat het gerecht 3 min. snel koken,breng daarna het vuur naar laagste stand en laat de pan met half dicht deksel door koken.Haal de pan van het vuur,als de "bulgur" helemaal droog is(dus moet er geen water meer in zitten,hou dus goed in de gaten voorkom de verbranding).
- Laat het gerecht 15min. rusten en serveer het met frisse salade, gebakken vlees,kip of vis.Eet smakelijk
---------------------------------------------------------
5 kisilik
Malzemeler:
- 125 gram mercimek
- 1 litre su
- 1 tablet tavuk bulyonu
- 250 gram bulgur (pilavlik)
- tuz ve karabiber
- 1 dolu yemek kasigi tereyagi
Yapilisi:
- Su tencereye alinir ve kaynatilir.Yikanmis mercimek kaynamis suya eklenir ve 30 dak. kaynatilir(mercimekler pisene dek).
- Bulguruda yikadiktan sonra,kaynayan mercimege ekliyoruz ve karistiriyoruz.
- Damak zevkine gore tuz ve karabiber eklenir.
- Bulyonu ufaliyoruz ve pisen pilava ekliyoruz,karistiriyoruz.
- Son olarak yag eklenir ve yag eriyene kadar yemek arayla karistirilir.
- Pilavi 3 dak.yuksek ateste kaynattiktan sonra,ates dusurulur ve suyunu cekene dek,tencere kapagi az acik sekilde pisirilir.
- Pilav suyunu cekince,15 dak. dinlendirilir.Istege gore yanina mevsim salatasi,et,tavuk,balik pisirilerek servis yapilir.Afiyet Olsun
Geen opmerkingen:
Een reactie posten