AARDAPPELS met SPERZIEBONEN/PATATESLI CALI FASULYESI


klik op de foto voor een grotere afbeelding
Voor 4-5 personen
Ingrediénten:
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 uien,klein,pellen,spoelen en snipperen(niet te fijn)
  • 4 aardappelen,groot,schillen,spoelen en in blokjes snijden
  • 80 ml zonnebloemolie(liefst olijfolie.Het kan meer of minder)
  • 1 el peperpureé(zoet)
  • 1 el tomatenpureé
  • 1 kipboullion tablet
  • water
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze door het midden.
  2. Bak de uitjes in de pan met olijf/zonnebloemolie gaar.
  3. Roer de tomatenpuree en peperpuree goed erdoor.Breng het mengsel nog op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de bonen en de aardappels toe.Bak ze samen nog 5-7 min. op laag vuur.Roer ze af en toe goed door elkaar en doe de deksel van de pan elke keer weer dicht.
  5. Schenk water erin tot dat de groente ruim gedekt is.Fijn de boullion met je vingers en roer het door de mengsel.Zet het vuur hoog,laat het gerecht 5 min. snel koken en zet het vuur weer laag.Laat het gerecht op laag vuur door koken tot dat de groenten door-en-door gaar zijn.
  6. Laat het gerecht 15min.rusten.Dien het warm op met witte rijst of bruine/witte brood.Eet smakelijk

-------------------------------------------

Fotografi yakindan gormek icin uzerini tiklamaniz yeterli

4-5 kisilik

Malzemeler:

  • 500 gram cali fasulyesi
  • 2 kucuk sogan,temizlenmis,yikanmis,dogranmis(irice)
  • 4 patates buyuk,soyulmus,yikanmis ve kup kesilmis
  • 80 ml siviyag(cicekyagi.varsa zeytinyagi.verilen olcunun fazlasi veya azi olabilir)
  • 1 yk bibersalcasi(tatli)
  • 1 yk domatessalcasi
  • 1 tavuk bulyon
  • su
  • tuz karabiber

Yapilisi:

  1. Fasulyeleri temizleyin ve ortadan ikiye kirin veya dogramak icin bicak kullanin
  2. Sogani yagda herzamanki gibi kavurun.
  3. Salcalari soganlara ekleyin,beraber kavurun.Damak zevkinize gore tuz ve karabiberi ekleyin,karistirin.
  4. Fasulye ve patatesleri ekleyin ve bu sekilde dusuk ateste 6-7 dakika arada karistirarak kavurun.Bu islemi yaparken,her defasinda tencere kapagini kapatin.
  5. Sebzeler ortulecek kadar su ekleyin.Bulyonu parmaklarinizla ufalayin,karisima ekleyip karistirin.Atesin isisini yukseltin, 5 dakika yuksek isida yemegi kaynatin.Atesin isisini dusurun ve bu sekilde yavas yavas sebzeleri pisirin.
  6. 15 dak. dinlendirdikten sonra sicak servis yapin.Yanina pilav veya sadece ekmekle tuketin.

2 opmerkingen:

Zehra zei

slm canim elerine saglik ben patatesle olan herseyi cok severim ,cok da guzel gorunuyor ...Hayirli ramazanlar

birdutmasali zei

güzel yorumlarınıza çk tşkr ederim.
hayrlı ramzanlar diiyorum.
çk svglrrr