klik op de foto voor een grotere afbeelding
Voor 4-5 personen
Ingrediénten:
- 500 gram sperziebonen
- 2 uien,klein,pellen,spoelen en snipperen(niet te fijn)
- 4 aardappelen,groot,schillen,spoelen en in blokjes snijden
- 80 ml zonnebloemolie(liefst olijfolie.Het kan meer of minder)
- 1 el peperpureé(zoet)
- 1 el tomatenpureé
- 1 kipboullion tablet
- water
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze door het midden.
- Bak de uitjes in de pan met olijf/zonnebloemolie gaar.
- Roer de tomatenpuree en peperpuree goed erdoor.Breng het mengsel nog op smaak met zout en peper.
- Voeg de bonen en de aardappels toe.Bak ze samen nog 5-7 min. op laag vuur.Roer ze af en toe goed door elkaar en doe de deksel van de pan elke keer weer dicht.
- Schenk water erin tot dat de groente ruim gedekt is.Fijn de boullion met je vingers en roer het door de mengsel.Zet het vuur hoog,laat het gerecht 5 min. snel koken en zet het vuur weer laag.Laat het gerecht op laag vuur door koken tot dat de groenten door-en-door gaar zijn.
- Laat het gerecht 15min.rusten.Dien het warm op met witte rijst of bruine/witte brood.Eet smakelijk
-------------------------------------------
Fotografi yakindan gormek icin uzerini tiklamaniz yeterli
4-5 kisilik
Malzemeler:
- 500 gram cali fasulyesi
- 2 kucuk sogan,temizlenmis,yikanmis,dogranmis(irice)
- 4 patates buyuk,soyulmus,yikanmis ve kup kesilmis
- 80 ml siviyag(cicekyagi.varsa zeytinyagi.verilen olcunun fazlasi veya azi olabilir)
- 1 yk bibersalcasi(tatli)
- 1 yk domatessalcasi
- 1 tavuk bulyon
- su
- tuz karabiber
Yapilisi:
- Fasulyeleri temizleyin ve ortadan ikiye kirin veya dogramak icin bicak kullanin
- Sogani yagda herzamanki gibi kavurun.
- Salcalari soganlara ekleyin,beraber kavurun.Damak zevkinize gore tuz ve karabiberi ekleyin,karistirin.
- Fasulye ve patatesleri ekleyin ve bu sekilde dusuk ateste 6-7 dakika arada karistirarak kavurun.Bu islemi yaparken,her defasinda tencere kapagini kapatin.
- Sebzeler ortulecek kadar su ekleyin.Bulyonu parmaklarinizla ufalayin,karisima ekleyip karistirin.Atesin isisini yukseltin, 5 dakika yuksek isida yemegi kaynatin.Atesin isisini dusurun ve bu sekilde yavas yavas sebzeleri pisirin.
- 15 dak. dinlendirdikten sonra sicak servis yapin.Yanina pilav veya sadece ekmekle tuketin.
2 opmerkingen:
slm canim elerine saglik ben patatesle olan herseyi cok severim ,cok da guzel gorunuyor ...Hayirli ramazanlar
güzel yorumlarınıza çk tşkr ederim.
hayrlı ramzanlar diiyorum.
çk svglrrr
Een reactie posten