STAMPPOT met ANDIJVIE/HINDIBALI PATATES PURESI/GEBAKKEN AARDAPPELS/PATATES KAVURMA en CACIK

Cacik

Gebakken aardappels
-------------------------------------

cacik

Voor 8 personen

Ingrediénten:

  • 2 komkomers
  • 700 ml yoghurt(Boerenland of Turks yoghurt)
  • zout
  • 5 takjes verse muntblaadjes,gewassen,zeer fijngesneden of gedroogde muntkruimel
  • 2 tenen knoflook,uit de knijper

Bereidingswijze:

  1. Schil de komkomers,spoel ze af,snijdt ze in kleine blokjes(klein mogelijk) en doe ze in een ruime kom.Voeg de yoghurt, fijngesneden muntblaadjes(of gedroogde muntkruimel), knoflook toe en roer ze samen goed door elkaar.Breng de bijgerecht op smaak met zout en doe het in een ondiepe ovale schaal.Gebruik als garnering rodepeper en gedroogde muntkruimel.Eet smakelijk

----------------------------------------------------

Gebakken aardappels

Voor 4 personen

Ingrediénten:
  • 5 aardappels,groot
  • 4 uien,klein
  • 100ml olijfolie
  • Zout,peper,snufje komijn,rode peper
  • 1 el peperpuree

Bereidingswijze:

  1. Schil en was de aardappels en doe ze met hoeveelheid water in de pan.Laat de aardappels koken tot dat ze net gaar zijn.Giet ze vervolgens in een vergit,laat ze goed uitlekken en afkoelen.Snijd de aardappels daarna in kleine blokjes(of in kleine stukjes) en laat ze even aan de kant.

  2. Pel de uien en snipper ze niet al te fijn.Verwarm de olijfolie in anti-aanbaklaag pan en voeg de gesnipperde uien toe.Bestrooi de uitjes met wat zout en bak ze tot dat ze goed gaar zijn.

  3. Voeg de puree toe en verdeel het met een houten lepel goed door de uien en bak ze samen alroerend nog ongeveer 2 min.
  4. Doe de aardappels bij en roer dit goed door de gebakken uitjes mengsel en breng ze geheel op smaak met peper,rodepeper en komijn.Bak het gerecht nog geheel een paar minuten tot dat de aardappels goed gaar en warm zijn.Gebruik fijngesneden peterselie of verse muntblaadjes voor garnering. Dien het gerecht warm op.Eet smakelijk

-----------------------------------------------------------------

Patates kavurma

4 kisilik

Malzemeler:

  • 5 patates,buyuk
  • 4 kuru sogan,kucuk
  • 100ml zeytinyagi
  • Tuz,karabiber,kimyon,tozbiber
  • 1 yk bibersalcasi

Yapilisi:

  1. Patatesleri soyun,yikayin ve bir miktar su,tuz ile pisirin.Patateslerin pismesine yakin ocagin altini sondurun,patateslerin suyunu suzun ve sogumaya birakin.Daha sonra patatesleri kup kup dograyin ve kenardabekletin.
  2. Soganlari soyun ve asiri kucuk olmayacak sekilde dograyin.Teflon tavaniza zeytinyagini aktarin ve yagi isitin.Soganlari ekleyin ve az miktarda tuz ile,soganlar yumusayincaya kadar kavurun.
  3. Salcanizi soganlara ekleyin ve tahta kasik yardimiyla salcayi soganlara iyice yedirerek bu sekilde soganlari salcalarla 2 dakika kavurun.
  4. Patatesleri soganlara ekleyin ve iyice karistirin.Damak zevkinize gore karabiber,kirmizi tozbiber ve kimyon ekleyin,karistirin.Servis yaparken taze kiyilmis maydonoz veya nane kullanin.Sicak servis yapin.Afiyet olsun.

---------------------------------------------------------------


Stamppot andijvie en gebakken vissticks

4-5 personen


Ingrediénten:

  • 11 aardappels,middelgrote
  • 500 gram andijvie,gesneden,gewassen(of spinazie)
  • zout en peper
  • boter
  • klein hoeveelheid melk(desgewenst)

Bereidingswijze:

  1. Schil,was en snijd de aardappelen in stukken.Leg de aardappelstukjes in de pan en giet er water in tot dat de aardappelen ruim gedekt zijn.Laat de aardappels koken met wat zout tot dat ze net gaar zijn.

  2. Leg vervolgens rustig de andijvie in het water op de aardappels en druk ze af en toe met een houten lepel goed in het water.Laat ze nog even samen doorkoken tot dat de aardappels en andijvie goed gaar zijn.
  3. Giet de mengsel in de vergiet en laat het goed uitlekken(1-2min.uit laten lekken,laat ze niet afkoelen).Doe de aardappels met de andijvie weer in de pan en stamp ze tot puree(je kan de aardappels ook wat grover laten).
  4. Breng de puree tijdens stampen op smaak met zout,peper,boter(of margarine) en melk.Bak nog vissticks erbij en dien ze warm op.Eet smakelijk

Garnering:1 el olijfolie mengen met rodepeper,laten druppelen op het bord.

---------------------------------------------------

Hindibali patates puresi ve galete unlu hazir balik


4- 5 kisilik


Malzemeler:

  • 11 tane patates,orta buyuklukte
  • 500 gram hindiba,kiyilmis,temizlenmis(veya ispanak)
  • Tuz ve karabiber
  • Tereyagi veya margarin
  • Az sut(tercihe gore)

Yapilisi:

  1. Patatesleri soyun,yikayin ve parcalara ayirin(kesin).Patatesleri tencereye alin uzeri kapanacak kadar su ekleyin ve kaynatin.Uzerine biraz tuz serpin ve patatesleri pisme kivama getirin.

  2. Patatesler tam pismeden hindiba veya ispanagi dikkatlice patateslerin uzerine,suya yayin ve tahta kasikla,arayla uzerine basarak sebzenin haslama noktasina,patateslerinde iyice pismesini saglayin.

  3. Sebzeleri suzgece alin suyunu suzun(1-2 dak.gecmesin,patatesler sicak kalsin).Sebzeleri tekrar tencerenize alin ve puree haline getirin.Patatesleri irice birakabilirsiniz istege gore.

  4. Purenizi yaparken damak tadina gore tuz,karabiber,tereyag(veya margarin) ve az sut ekleyin.Yanina balik hazir galeteunlu balik pisirin ve sicak servis yapin.Afiyet Olsun

Suslemesi:Kirmizitozbiberi 1 yk zeytinyag ile karistirin ve servis yaparken damlatin.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

kesnilikle benim cacıktan bu oh buz gibi mis gibi

ellerine sağlık
sevgilerr

keskinli zei

merhaba arkadasima yorum yazmissin tesekkürler kendisi suan tasiniyor
dönüste ekler seni herhalde ben bilmiyorum ayrica sayfanda cok güzel sevgiler
ikizlerinannesinin arkadasi

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... zei

İyilik ve güzelliklerle dolu her şeyin istediğinizden de daha güzel olacağı harika bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler…