PiSi


voor 14-15 stuks
Ingrediénten:
Voor de vulling:
  • 10 aardappelen,middelgrote
  • 2 uien,klein,gepeld en fijngesnipperd
  • 100 gram kipfilet(in kleine stukjes gesneden)
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper
  • rodepeper
  • 1 toetlepel peperpuree, zoet

Voor de deeg:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 300 ml lauwwater(zonodig meer of minder)

Voor het bakken:

  • zonnebloemolie voor het bakken

Bereidingswijze:

  1. Maak het deeg in de broodmachine.Doe eerst het water in de machine en vervolgens de gist, bloem en de zout.Kies de programma voor het deeg.Laat het deeg 30 min. rusten,verdeel het daarna in 14-15 stukken en vorm ze tot een bolletje. Of maak een kuiltje in de bloem op de werkplek,voeg het water,gist en zout toe en kneed de ingrediénten tot spoel,hangend deeg.
  2. Kook tussendoor de aardappels met snufje zout en maak er pureé van(wat grover laten kan ook).
  3. Doe de olijfolie in anti- aanbaklaagpan en bak de uitjes gaar.Voeg de stukjes kipvlees toe en bak ze geheel tot dat de kipfilets gaar zijn en lichtkleur krijgen.Roer de peperpureé goed erdoor en breng de mengsel op smaak met zout,peper,rodepeper.Haal de pan van het vuur en voeg de aardappelpureé toe,roer de mengsel goed doorelkaar en laat de vulling aan de kant afkoelen.
  4. Verwarm de zonnebloemolie in de frituurpan of in een gewone pan voor het bakken.
  5. Rol de bolletjes één voor één uit tot een dunne ronde lapjes van 10 cm. en vul ze half in met de vulling.Klap de andere lege helft dicht en prik de zijkanten met een vork goed dicht.
  6. Bak twee kanten van gevulde deegjes rustig gaar en bruin en ga zo door tot dat de deegjes op zijn.Serveer het gerecht met gesneden komkomers en tomaten.Maak ook cacik bij of een frisse salade.Eet smakelijk

--------------------------------

14-15 tane pisi icin

Malzemeler:

Ic icin:

  • 10 patates,orta buyuklukte
  • 2 kucuk sogan,kucuk,soyulup yikanmis ve kiyilmis
  • 100 gram tavuk eti,kemiksiz ve kucuk parcalara ayrilmis
  • 3 yk zeytinyagi
  • tuz ve karabiber
  • kirmizi,tozbiber
  • 1 tk tatli bibersalcasi

Hamur icin:

  • 500 gram un
  • 7 gram instand kuru maya
  • 300 ml ilik su(gerekirse fazlasi veya azi)

Pisirmek icin:

  • cicekyagi

Yapilisi:

  1. Hamuru ekmek makinesinde yapabilirsiniz.Oncelikle su,un,maya ve tuz olmak uzere makinenize alin.Hamur programini secin.Hamuru daha sonra 30 dak. dinlendirin.Hamuru 14-15 parcaya ayirin ve beze haline getirin.Ekmek makineniz yoksa hamuru bir yogurma kabinda kulakmemesi kivamina gelene kadar yogurun,dinlendirin.
  2. Buarada patatesleri biraz tuz ile haslayin ve pure haline getirin(pure yaparken biraz irice kalabilirler).
  3. Teflon tavaya zeytinyagi alin soganlari ekleyin ve yumusayincaya kadar pisirin.Tavuk etini ekleyin ve soganla kavurun.Salcayi ekleyin ve ic malzemeyi boylece bir kac dakika daha kavurmaya devam edin.Tavayi atesten alin,patates puresini ekleyin,tumunu karistirin ve damak zevkinize gore tuz,karabiber,tozbiber ekleyin ve sogumaya birakin.
  4. Kizartma tenceresinde veya bir tencereye cicek yagini alin,ocakta isinmasini saglayin.
  5. Bezelerden teker teker alin 10 cm capinda halka haline getirin.Bezenin yarisina ic malzemeden ekleyin,diger bos yariyi uzerine kapatin.Kenarlari catal yardimiyla,ara ara batarak iyice kapatin.
  6. Bu sekilde bezeler bitene dek devam edin.Kizgin yagda alt-ustu pisirin.Servis yaparken salatalik ve domates dilimleri kullanabilirsiniz.Yanina cacik veya salatada hazirlayabilirsiniz.Afiyet Olsun

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Emelcim,
Valla seninle aç kalınmaz:)
sayende annem başıma dikilip durmadan tarifleri yazıcam diye tuttursada :) bende bakmadan geçemiyorum :)kiyma yerine tavuk eti ve patates puresi kullanarak da lezzetinde alternatif sunmuşsun,elinize sağlık.

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.

NiNo zei

ellerine saglik hayirli ramazanlar

Özlem Ceylan zei

slm canim ellerine saglik lahana sarmasi cok nefis gorunuyor bu arada Acocugunu da allah anali,babali buyutmek nasip etsin insaLLah.hayirli ramazanlar dilerim.

SOFRAMDA BERABER zei

merhabalar
çok güzel görünüyo ellerinize sağlık ziyarete gelmişsin çok mutlu oldum hrzaman beklerim HEPİNİZİ....
SEVGİLER...

keskinli zei

selam pisi tam zahurluk olmus yani ellerine saglik hayirli ve bol bereketli ramazanlar listeme ekliyorum seni hemen sevgiler

arzumcum.blogspot.com zei

ZİYARETİN VE YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER.SEVGİLER.