MERSiN TANTUNiSi


Ingrediënten:
  • 700 gr gehakt of rund/kalfvlees in kleine stukken
  • 100 gr blue band boter
  • zout en peper
  • vlees/kip kruiden
  • sumak
  • 3 rode uien of verse uitjes in ringetjes
  • olijfolie
  • 1 citroensap
  • 5 tomaten
  • 5 el fijngesneden peterselie(desgewenst)
  • 4 grote Turkse "oz-durum tortillas"

extra:

  • 4 ondiepe serveerborden
  • aluminiumfolie 4 vierkante stukken

Breidingwijze:

  1. Pel de uien,snij dit in dunne ringen,halver de ringentjes en doe ze in een salade kom.Bestrooi wat zout,peper en sumak erover.Schenk nog citroensap, olijfolie en wacht nog even met roeren.
  2. Ontveld de tomaten en snijd dit in kleine stukjes.
  3. Smelt de boter in de pan en doe de vlees erin.Breng het flink op smaak met zout,peper en vleeskruiden.Roerbak het vlees op normale vuur totdat die weer helemaal droog is.Zet het vuur hoog en bak het vlees snel goudbruin.Haal de pan vervolgens van het vuur.Leg de tortilla's op het vlees kantel ze af en toe om en maak ze op die manier warm.
  4. Roer tussendoor de salade goed doorelkaar.
  5. Leg eerst de aluminiumfolie en daarna voorverwarmde tortillas op de borden. Verdeel eerst het vlees,daarna de uiensalade en peterselie over 4 tortilla's.Verdeel als laatste nog de tomaten erover.Rol de tortilla's op en pak het daarna vooral de zijkanten goed in(dat voorkomt lekkage tijdens het opdienen)met aluminiumfolie.Snij ingepakte tortilla's door het midden en verwijder de aluminiumfolie tijdens het opdienen.Eet smakelijk

--------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

  • 700 gr kiyma, sigir/bonfile et, kucuk parcalar halinde
  • 100 gr margarin,sana
  • tuz ve karabiber
  • et/tavuk baharati
  • sumak
  • 3 kirmizi sogan veya kiyilmis taze sogan
  • zeytinyagi
  • 1 limonsuyu
  • 5 domates
  • 5 yk ince kiyilmis maydonoz(istege gore)
  • 4 buyuk "oz- durum"ekmegi

extra:

  • 4 servis tabagi
  • aliminiumfolyo, 4 kare kesilmis

Yapilisi:

  1. Soganlari soyun ve ince halkalar halinde kiyin.Halkalari bu kez yarimlayin.Soganlari salata kabin icerisine alin,tuz, karabiber, sumak, limonsuyu ve zeytinyagi ekledikten sonra kenarda karistirmadan bekletin.
  2. Domateslerin kabuklarini ayirin ve kup dograyin.
  3. Margarini tencerenize alin etinizi ekleyin.Damak zevkinize gore tuz, karabiber ve etbaharati ekleyin.Eti suyunu cekene kadar soteleyin.Suyu cektikten sonra atesin isisini yukseltin ve son kez etlerin az pempelesmesini saglayin.Tencerenizi atesten alin.Durum ekmeklerinizi etlerin uzerine kapatin, arasira cevirin ve bu sekilde isinmalarini saglayin.
  4. Sogan salatanizi karistirin.
  5. Servis tabaklarina once folyolari sonra onceden isitiginiz ekmekleri yerlestirin.Ekmeklerin uzerine once et soteyi, sogan salatasini ve maydonozu paylastirin.Son olarak domatesleri paylastirin.Ekmekleri rulo yapin, daha sonra ozellikle kenarlari once olmak uzere sikica sarin(bu servis ederken akmamasi icin).Folyoyu ortadan ikiye kesin ve servis edin.Afiyet olsun..

3 opmerkingen:

deniscafe zei

Selam ,oğlum tantuninin hastasıdır.. bayılır yemeğe..Zaman zaman bende yaparım ona..Ben sumak katmıyorum ama güzel bikir bide öyle denemek lazım..Nefis bi görüntüsü var..ellerine sağlık.. Paylaşım için tşkler.. Sevgi ile..

Anoniem zei

hmmmm!!! cok guzel bir aciklama olmus.bu guzel aciklama icin size coook tessekkur edyorum!!! goruntude mukkemmel yani:)) yemede yaninda yat:))

sevgiler saygilar
Mert & Didem

Anoniem zei

"I imagine this might be distinct upon the content material... even so I nonetheless believe that it might be appropriate for practically any sort of content, due to the fact it would constantly be pleasant to determine a warm and friendly face or perhaps hear a voice when 1st landing."


my website is Polar Watches .Also welcome you!