AARDAPPELKROKETJES/PATATES KROKET


voor 14-15 stuks
ingrediënten:
  • 500 gr aardappelen,schillen en met een beetje zout in 20-25 min. gaar koken
  • 50 gr roomboter
  • 5 eieren
  • zout en peper
  • 4 el bloem,zo nodig meer
  • 8 el paneermeel,zo nodig meer
  • olie of olijfolie om te frituren
  • water

Bereidingwijze:

  1. Pureer de aardappels met de boter.
  2. Voeg 2 eidooiers+ 1 heel ei door de warme puree toe.Breng de puree vervolgens op smaak met zout en peper,roer het goed door elkaar en laat het aan de kant afkoelen(eventueel ook half uur in de koelkast zetten.Op die manier kan je de puree beter rollen maar de vulling kan na frituren nog koud blijven).
  3. Laat de eiwitten+ 2 geklutste eieren samen in een aparte diepe bord. Klop ze vervolgens goed met scheutje water los.Zo nodig meer eieren gebruiken.
  4. Doe de bloem,water en de paneermeel ook in aparte diepe borden.
  5. Maak je handen vochtig, pak stukje van het puree, maak er een bolletje van ter grootte van een walnoot(of ietsjes groter) en leg dit op een ondiepe schaal.Ga zo door totdat er geen puree meer is en leg de bolletjes met tussen ruimte op de schaal.
  6. Verhit de olie in een pan.
  7. Rol de bolletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de paneermeel.Voor een mooi dikke paneerlaag haal je ze nogmaals door het ei en het paneermeel.
  8. Frituur de aardappel kroketjes in 2-3 min. goudbruin en krokant.Eet smakelijk

---------------------------------------------------------------------------

14-15 kroket icin

Malzemeler:

  • 500 gr patates,soyun,yikayin ve biraz tuz ile 20-25 dakikada haslayin
  • 50 gr tereyag
  • 5 yumurta
  • tuz ve karabiber
  • 4 yk un,gerekirse fazlasi
  • 8 yk galete unu,gerekirse fazlasi
  • kizartmak icin siviyag veya zeytinyagi
  • su

Yapilisi:

  1. Patetesleri tereyag ile pureleyin.
  2. Patatesler sicakken 2 yumurta sarisi+1 tum yumurta ekleyin.Damak zevkine gore tuz ve karabiber ekleyin ve sogumaya birakin(isterseniz yarim saat dolaptada bekletebilirsiniz.Daha iyi sonuc alirsiniz ama kizarttiktan sonra ici soguk kalabilir).
  3. Kalan 2 yumurta beyazi + 2 yumurtayi biraz su ile iyice cirpin.Gerekirse yumurta sayisi artirilabilir.
  4. Un, su ve galete unu ayri cukursuz tabaklara koyun.
  5. Avuclarinizi nemlendirin,patates puresinde ceviz(buyukcede olabilir) buyuklugunde parcalar kopartin ve kucuk toplar yapin aralikla tepsiye dizin.Pure bitene dek bu isleme devam edin.
  6. Kizartmak icin yagi kizdirin.
  7. Kucuk toplari arkalionlu once unda, sonra yumurta ve galete ununda yuvarlayin.Galeteunun daha kitir olmasi icin toplari tekrar once yumurta ve sonra galete ununda yuvarlayin.
  8. Patates kroketleri kizgin yagda 2-3 dakika kahverengi renk alana kadar pisirin.Afiyet olsun

2 opmerkingen:

SOFRAOZLEMİ zei

çocuklar bayılır buna.gerçi bende çok seviyorum çaktırmayalım çocukmuyum neyim:)

canım ellerine sağlık harikalar.

Anoniem zei

canim günaydinmesajlarin icin cok tesekkür ederim bu aralar saglik problemlerim yüzünden nete girmiyorum cok basim dönüyor nedenini daha bulamadilar kusuruma bakma oldumuKar gecen hafta yagdi eridi ama cok soguk buralar.Bizimkiler daha kayak sezonunu acamadilar.Güzelcigimseni ve güzel prenseslerimi öpüyorumkendinize iyi bakin sevgiler Tülin