iZMiR KOFTESi


div>
voor 4-5 personen

ingrediënten:
voor kofte:
  • 400 gr gehakt
  • 1 grote ui,pellen en fijnhakken
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 1 boterhammetje van gisteren,verkruimeld in de hakmolen
  • 1 toetlepel peperpuree
  • 1-2 tenen knoflook,pellen en fijnhakken(desgewenst)
  • 3 volle el fijngesneden peterselie

voor bakken:

  • zonnebloemolie

extra:

  • 1 volle el tomatenpuree
  • gekookt water
  • 8 aardappels in middelgrote

Breidingwijze:

  1. Bak de aardappelstukken in de olie,net als friet.
  2. Meng de gehakt met uitjes,1 toetlepel peperpuree,peterselie,knoflook,broodkruimels en ei goed door elkaar.Breng de mengsel vervolgens op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel het mengsel in 12 stukjes en rol ze allemaal tot balletjes(net als gehaktballen).Druk de balletjes wel één voor één ietsjes plat.
  4. Bak de balletjes rondom bruin in de zelfde olie van aardappelen.Bewaar overgebleven olie aan de kant.
  5. Schep van overgebleven olie een hoeveelheid in een ruime pan.Doe de tomaten puree in en bak dit samen 2 min.
  6. Voeg hier eerst de gebakken aardappels en daarna de gebakkenballetjes toe.Breng het opnieuw op smaak met zout.Giet het water in totdat ongeveer de mengsel gedekt is(niet overdreven).
  7. Breng het geheel aan kook en laat dit ongeveer 30-40 min. rustig stoven.Laat het gerecht 15 min. rusten en serveer het warm.Eet smakelijk

--------------------------------------------------------------------------

4-5 kisilik

Malzemeler:

Kofte icin:

  • 400 gr kiyma
  • 1 buyuk kuru sogan,soyulmus,ince kiyilmis
  • 1 yumurta
  • tuz ve karabiber
  • 1 dilim gun oncesinden kalmis ekmek,ufalanmis(mixerde cevirdim)
  • 1 tatli kasigi bibersalcasi
  • 1-2 dis kiyilmis sarimsak(istenirse)
  • 3 dolu yk kiyilmis maydonoz

kizartmak icin:

  • cicek yagi

gereken:

  • 1 dolu yk domates salcasi
  • kaynamis su
  • 8 orta buyuklukte patates,soyulmus,iri parcalar halinde dilimlenmis

Yapilisi:

  1. Patatesleri herzamanki gibi kizartin.
  2. Kofte icin kiymayi,sogan,bibersalcasi,yumurta,ekmek kirintisi,maydonoz,sarimsak ile karistirin.Damak zevkine gore tuz ve karabiber ekleyin ve bir sure daha karistirin.
  3. Kiyma karisimi 12 parcaya ayirin ve bu parcalari yuvarlayin ve uzerini hafif bastirin kofte sekli verin.
  4. Kofteleri, patatesleri kizartiginiz yagda dort yani kahverengi renk alana kadar kizartin. Artan yagi daha sonrasi icin birakin.
  5. Yagdan istediginiz miktardan tencerenize alin.Domates salcasini ekleyin ve 2 dak. yagla karistirarak kavurun.
  6. Once patatesler sonra kofteler olmak uzere tencerenize alin karistirin ve uzeri hemen hemen kapanacak kadar kaynamis su ekleyin(su eklerken abartmayin).Tuz ekleyin,karistirin.
  7. Karisimi tekrar kaynamaya birakin,atesin altini dusurun ve bu sekilde 30-40 dak. pisirin.15 dak. dinlendirdikten sonra servis edin.Afiyet olsun

2 opmerkingen:

ÖZGÜL zei

Emel'cigim İzmir koften nefis gorunuyor canim ellerine saglik sizlere afiyet bal seker olsun.

kucak dolusu sevgiler

Anoniem zei

Çok iştah açıcı gözüküyor valla ,ellerine sağlık...

mutfaktahersey.blogcu.com