- 500 g mascarpone
- 100 g suiker
- 400 ml koffie met melk en suiker of zwart ( ook kan je fruitsap gebruiken i.p.v koffie )
- 250 g verse slagroom
- 3 stuks pruimen, 7 stuks druiven en 1 banaan in kleine stukjes ( het kan ook aardbei, blauwebessen, rodebessen enz.)
- 16-20 stuks langevingers
- 50 ml fruitsap
- 3 eetlepels Amaretto (desgewenst.roer dit door het fruit)
- Klop de slagroom stijf en zet het even in de koelkast.
- Klop de mascarpone met de suiker en de sap met een garde ( of mixer) luchtig.
- Schenk de koffie in een diepe bord.Wentel de lange vingers een voor een door het koffie en leg de helft met een tussenruimte in een rechthoekige schaal.
- Verdeel de mascarpone mengsel gelijkmatig over de laag langevingers.
- Wentel de andere helft langevingers door het koffie en leg dit weer met tussenruimte op de mascarpone laag.
- Verdeel het fruit over de tweede laag langevingers en bestrijk dit helemaal met slagroom.
- Zet de schaal Tiramisu 4 uur lang, afgedekt in de koelkast.
- Haal de schaal uit de koelkast, bestrooi de bovenkant met cacao (gebruik een zeefje), snijd de taart in vierkantjes en Eet smakelijk.
Malzemeler:
- 500 g Mascarpone (krem peynir)
- 100 g seker
- 400 ml seker, sutlu kahve veya sade ( kahve yerine meyve suyuda kullanabilirsiniz )
- 250 g taze krema
- 3 tane murdum erigi, 7 tane uzum, 1 muz, kup kup dogranmis ( veya visne, cilek, ahududu vb. meyveleride kullanabilirsiniz)
- 16- 20 tane kedidili biskivi
- 50 ml meyve suyu
- 3 yk Ameretto (istenirse.meyvelerle karistirabilirsiniz)
- Kremayi cirpin ve bir sure dolapta bekletin.
- Mascorpone'ye 50 ml meyve suyu ve sekeri ekleyin.Cirpiciyla krema kivami alana dek cirpin.
- Kahve'yi derin bir kaba dokun ve kedili biskivilerin yarisini teker teker batirip, dikdortgen borcama bir parmak arayla yerlestirin.
- Mascorpone karisimi, kedidili biskuvilerin uzerine esitce yayin.
- Kalan kedidili biskivileri yine bir parmak arayla, kahve'ye batirdiktan sonra, mascarpone(peynirin)'nin uzerine yerlestirin.
- Simdi meyveleri biskivilerin uzerine esitce yayin sonra meyvelerin uzerine kremayi esitce surun.
- Tiramisu'nun uzerini kapatin ve 4 saat dolapta bekletin.
- Pastanizi dolapta alin ve uzerine suzgec yardimiyla kakao serpin.Kareler halinde kestikten sonra servis edin.Afiyet olsun
2 opmerkingen:
canım tarifin yayında.çok teşekkürler.sevgiler.tekrar beklerim..
canım ellerine saglık nefis görünüyor
Een reactie posten