Ingrediënten:
- 50 g rijstebloem "pirinc unu"
- 25 g gehaakte amandelen of amandelschaafsel, in kleinere stukjes hakken
- 4-5 el gemalen kokos, fijn het extra in de hakmolen
- 125 g suiker
- 1 liter halfvolle melk
Bereidingwijze:
- Doe de rijstebloem, gemalenkokos, amandelen, suiker in een ruime kom en roer ze goed doorelkaar met een lepel.
- Schenk de koude melk in de mengsel en roer gelijkertijd met je andere hand met een garde.
- Giet het mengsel in de pan en zet de pan op hoog vuur.Blijf roeren.Verlaag het vuur en maak al roerend een soort pudding van het mengsel.Dit duurt ongeveer 20 min..
- Schep de pudding in kleine schaaltjes en laat het afkoelen.Zet dit vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast voor dat je het nagerecht gaat serveren.
- Bestrooi nog wat amandelschaafsel of gemalen amandelen over.Eet smakelijk
----------------------------------------------------------
Malzemeler:
- 50 g pirincunu
- 25 g cekilmis badem veya badem file, kucultulmus
- 4-5 yk hindistancevizi, rondoda ince cekilmis
- 125 g seker
- 1 litre yarim yagli sut
Yapilisi:
- Pirinc unu, hindistancevizi, badem ve sekeri genis bir kaba ,alin ve kasikla iyice karistirin.
- Soguk sutu bu karisima yavas yavas dokun ve diger elinizle karisimi cirpiciyla (el) karistirin.
- Karisimi tencereye alin ve yuksek ateste karistirmaya devam edin.Atesi daha sonra dusurun ve surekli karistirarak pudding kivami alana kadar pisirin.Yaklasik 20 dak. surebilir.
- Tatlinizi kucuk kaselere esit paylastirin ve sogumaya birakin.Daha sonra yaklasik 4 saat dolapta tutun.
- Servis ederken badem serpin.Afiyet olsun
Geen opmerkingen:
Een reactie posten