TIRAMISU met FRUIT ( zonder ei ) / MEYVELI TIRAMISU ( yumurtasiz )

Ingrediënten:
  • 500 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 400 ml koffie met melk en suiker of zwart ( ook kan je fruitsap gebruiken i.p.v koffie )
  • 250 g verse slagroom
  • 3 stuks pruimen, 7 stuks druiven en 1 banaan in kleine stukjes ( het kan ook aardbei, blauwebessen, rodebessen enz.)
  • 16-20 stuks langevingers
  • 50 ml fruitsap
  • 3 eetlepels Amaretto (desgewenst.roer dit door het fruit)
Bereidingwijze:
  1. Klop de slagroom stijf en zet het even in de koelkast.
  2. Klop de mascarpone met de suiker en de sap met een garde ( of mixer) luchtig.
  3. Schenk de koffie in een diepe bord.Wentel de lange vingers een voor een door het koffie en leg de helft met een tussenruimte in een rechthoekige schaal.
  4. Verdeel de mascarpone mengsel gelijkmatig over de laag langevingers.
  5. Wentel de andere helft langevingers door het koffie en leg dit weer met tussenruimte op de mascarpone laag.
  6. Verdeel het fruit over de tweede laag langevingers en bestrijk dit helemaal met slagroom.
  7. Zet de schaal Tiramisu 4 uur lang, afgedekt in de koelkast.
  8. Haal de schaal uit de koelkast, bestrooi de bovenkant met cacao (gebruik een zeefje), snijd de taart in vierkantjes en Eet smakelijk.

Malzemeler:
  • 500 g Mascarpone (krem peynir)
  • 100 g seker
  • 400 ml seker, sutlu kahve veya sade ( kahve yerine meyve suyuda kullanabilirsiniz )
  • 250 g taze krema
  • 3 tane murdum erigi, 7 tane uzum, 1 muz, kup kup dogranmis ( veya visne, cilek, ahududu vb. meyveleride kullanabilirsiniz)
  • 16- 20 tane kedidili biskivi
  • 50 ml meyve suyu
  • 3 yk Ameretto (istenirse.meyvelerle karistirabilirsiniz)
Yapilisi:
  1. Kremayi cirpin ve bir sure dolapta bekletin.
  2. Mascorpone'ye 50 ml meyve suyu ve sekeri ekleyin.Cirpiciyla krema kivami alana dek cirpin.
  3. Kahve'yi derin bir kaba dokun ve kedili biskivilerin yarisini teker teker batirip, dikdortgen borcama bir parmak arayla yerlestirin.
  4. Mascorpone karisimi, kedidili biskuvilerin uzerine esitce yayin.
  5. Kalan kedidili biskivileri yine bir parmak arayla, kahve'ye batirdiktan sonra, mascarpone(peynirin)'nin uzerine yerlestirin.
  6. Simdi meyveleri biskivilerin uzerine esitce yayin sonra meyvelerin uzerine kremayi esitce surun.
  7. Tiramisu'nun uzerini kapatin ve 4 saat dolapta bekletin.
  8. Pastanizi dolapta alin ve uzerine suzgec yardimiyla kakao serpin.Kareler halinde kestikten sonra servis edin.Afiyet olsun

2 opmerkingen:

Gelibolu17 zei

canım tarifin yayında.çok teşekkürler.sevgiler.tekrar beklerim..

sevil(birdemliksohbet) zei

canım ellerine saglık nefis görünüyor