KAAS-UIENBROOD/PEYNIRLI, SOGANLI EKMEK


    Voor 1 Kaas-uienbrood
    Ingrediënten:
  • 250 gram bloem
  • 1/2 zakje gist instant(4 gram)
  • 5 g zout(het kan meer of minder of combinatie met suiker.ik vond zelf achteraf weinig)
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote rode ui,gepeld en in dunne ringen gesneden
  • versgemalen peper
  • 1/4 el verse tijm of gedroogde tijm
  • 50 gram blauwschimmelkaas,Turkse kaas of feta kaas,verkruimeld
  • 125-150 ml lauwwater
  • bakpapier
  • zonnebloemolie
  • plasticfolie

Bereidingwijze:

  1. Schenk het water met 2 el olijfolie in de broodmachine.Meng de bloem met zout en gist.Doe gemengde bloem in de broodmachine en kies de functie voor het deeg.
  2. Bestrijk het werkplek met olie en kneed hier het deeg nog 5-10 min.Vorm het deeg tot een bal en leg het terug in de kom.Laat het deeg afgedekt met folie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  3. Schep in een kom de uien om met peper,tijm en 2 el olijfolie.
  4. Bestrijk het werkplek opnieuw met olie.Leg de deegbal erop en druk deze uit tot een rechthoekige Lap van 10x30 cm en ongeveer 2 cm dik.Bekleed de blik met bakpapier en leg de lap erop. Verdeel het uienmengsel over de Lap en strooi de kaas erover.Dek de brood af met een met bloem bestoven doek en laat het deeg weer 1 uur rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 220graden.Schuif de bakplaat in het midden van de oven.Bak de brood in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  6. Laat de brood uit de oven afkoelen op de rooster.Eet smakelijk

--------------------------------------------------------------------------

1 pernirli,soganli ekmek icin

Malzemeler:

  • 25o gram un
  • 1/2 paket kurumaya instant(4 gr)
  • 5 gr tuz(fazlasi veya azi olabilir.toz seker eklenebilir,kendim verilen olcuyu az buldum)
  • 4 yk zeytinyagi
  • 1 buyuk kirmizi sogan,soyulmus veince halkalar halinde dogranmis
  • taze cekilmis karabiber
  • 1/4 yk taze kekik veya kurutulmus kekik
  • 50 gram kuflupeynir,boreklik peynir veya feta kaas(zeytin yag icinde peynir parcalari)
  • 125-150 ml ilik su
  • yagli kagit
  • cicekyagi
  • strec film

Yapilisi:

  1. Su ve 2 yk zeytinyagi ekmek makinesine alin.Kapta un,maya ve tuzu karistirin.Un karisimi ekmek makinesine alin ve "hamur yap"tusunu ayarlayin ve makineyi calistirin.
  2. Calisma masaniza biraz sivi yag surun ve hamuru burada 5-10 dak. yogurun.Hamuru buyuk bir beze yapin ve tekrar kaba koyun.Kabin uzerini folyoyla kapatin ve oda sicakliginda 1 saat iki kat kabarana kadar bekletin.
  3. Diger bir kapta sogan,kekik,karabiber ve 2 yk zeytinyagi karistirin.
  4. Calisma masaniza yine sivi yag surun ve burada hamur bezeyi ellerinizle 10x30 capinda 2 cm kalinlikta acin.Firin tebsinizi yagli kagitla kaplayin ve ekmeginizi uzerine yerlestirin.Once sogan karisimi sonrada peyniri hamurun uzerine yayin.Temiz bir mutfak bezine un serpin ve bu bezle ekmegin uzerini ortun.Bu sekilde yine 1 saat,kabarana dek dinlendirin.
  5. Firini 220 derecede isitin.Bezi ekmegin uzerinden alin ve firina yerlestirin.Ekmeginizi 20-25 dakika uzeri hafif kizarana kadar pisirin.
  6. Ekmegi firindan alin ve firinteli uzerinde sogumaya birakin.Afiyet olsun

3 opmerkingen:

egeli zei

EMELCİM,EKMEĞİN SÜPER OLMUŞ VALLAHİ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

MUTFAKISTAN zei

cook guzel gorunuyor ellerine saglik canim,afiyet olsun sevgiler

Ayse Pamuk zei

Ağzımın suyu aktı yani o kadar bayıldımmmm ellerine sağlık