TURKSE PIZZA/LAHMACUN



voor 20-25 stuks
Ingrediënten:
voor het deeg:
  • 750 gram bloem
  • 1 pakje instant gist(7 gram)
  • zout
  • 400 ml lauwwater(zo nodig meer)

voor de vulling:

  • 350 gram gehakt
  • 6 uien,gepeld en gehakt
  • 1 el peperpuree
  • 4 tomaten ontveld en gehakt
  • 4 takjes peterselie,schoongespoeld en fijngehakt(het kan meer zijn)
  • zout en peper
  • gemalenpeper en rodepeper
  • 2 el boter of 100 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook,gepeld en fijngehakt
  • 1 paprika,groen,rood,geel of een mix van alle drie,gehakt
  • 3 el fijngehakt verse muntblaadjes

extra:

  • Bakpapier
  • zonnebloemolie in een kommetje

Bereidingwijze:

  1. Doe alle ingrediënten in de broodmachine voor het deeg en kies de functie voor deeg.
  2. Laat het deeg 30 min. rijzen.
  3. Meng alle ingrediënten in een ruime kom voor de vulling.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Verdeel het deeg in 20-25 stukken en maak er mooie bolletjes van.Bekijk de uitgebreide recept van pittige pizza's 4.5.6.7..
  6. Bekleed de bakblik/blikken met bakpapier.
  7. Bestrijk de werkvlak met wat olie en maak van de bolletjes een voor een ronde lapjes van 10-15 cm doorsnede, met de punten van je vingers.Dop je vingers in de zonnebloemolie tijdens het maken van de lapjes.
  8. Leg de lapjes met tussenruimte in de bakblik en laat ze nog 10-15 min. rijzen.Bestrijk de lapjes met de vleesvulling.
  9. Bak de pizza's in 25-30 min. totdat de bodem bruin kleurtje krijgt.Afhankelijk van de oven kan de baktijd iets langer of korter zijn.Eet smakelijk

--------------------------------------------------------------

20-25 tane lahmacun icin

Malzemeler:

hamuru icin:

  • 750 gram un
  • 1 pakket kuru maya(7 gram)
  • tuz
  • 400 ml ilik su

ici icin:

  • 350 gram kiyma
  • 6 sogan,soyulmus,kiyilmis
  • 1 yk bibersalcasi
  • 4 domates,soyulmus,kiyilmis
  • 4 dal maydonoz, yikanmis,kiyilmis (fazlasida olabilir)
  • tuz,karabiber
  • pulbiber,kirmizibiber
  • 2 yk margarin veya 100 ml zeytinyagi
  • 4 dis sarimsak,soyulmus ve kiyilmis
  • 1 yesil,kirmizi taze biber kiyilmis
  • 3 yk taze nane kiyilmis

extra:

  • yaglikagit
  • kapta cicekyagi

Yapilisi:

  1. Hamur icin malzemeleri ekmek makinesine alin ve hamur yap tusunu secin.
  2. Hamuru 30 dak. dinlendirin
  3. Ici icin tum malzemeleri bir kapta karistirin.
  4. Firini 200 derecede isitin.
  5. Hamuru 20-25 parcaya ayirin ve yuvarlayin, beze yapin.Ayrintilar icin biberli ekmekler tarifinde 4.5.6.7. bakabilirsiniz.
  6. Firin tepsilerini yagli kagitla kaplayin.
  7. Calisma masanizi yaglayin ve bezeleri teker teker parmaklarinizin ucuyla 10-15 cm capinda acin.Acarken parmaklarinizin ucunu kaptaki yaga batirin.
  8. Piza tabanlari firin tepsilerine aralikli yerlestirin ve 10-15 dak. dinlendirin.Tabanlarin uzerine ic malzemeden surun.
  9. Pizalari 25-30 dak. firinda pisirin.Taban renk alana kadar.Firinin ozelligine gore pisirme suresi uzatilabilir.Afiyet olsun

1 opmerking:

Anoniem zei

Olsada yesek:) ellerine sağlık Emelcm.

Sevgiyle.