GEKOOKTE AARDAPPELEN met STUKJES VLEES/KAVURMALI HASLANMIS PATATES


voor 4 personen
Ingrediënten:

  • 500 gram stukjes rund/kalfsvlees
  • 2 uien,gepeld en gehakt
  • 8 grote aardappels,geschild en met snufje zout gekookt
  • 250 gram kastanje champignons,gewassen en in kleine stukjes gesneden
  • 1 grote ui,gepeld en gesnipperd
  • zout en peper
  • rodepeper,kip/vleeskruiden
  • 1-1/2 el bakboter
  • 2 el olijfolie
  • 2 toetlepel peperpuree
  • peterselie voor garnering

Bereidingwijze:

  1. Laat de boter in de pan smelten en voeg de vleesstukjes toe.Bak de vlees helemaal droog,bak het daarna snel goudbruin en breng het op smaak met kruiden.Roer de olijfolie erdoor.
  2. Roer uien,de peperpuree er goed door en voeg de champignons toe.Bak de mengsel samen totdat de champignons en de uien door en door gaar zijn.
  3. Maak een gat in de aardappels met behulp van een appelboor,snijd de vulling aardappels in klein stukjes en roer dit door de vleesmengsel.Vul de geboorde aardappels goed in met de vlees mengsel.
  4. Leg de aardappels in de ovenschaal en schep resterende vleesmengsel eroverheen.Zet de oven voor op 200 graden.Schuif de schaal in de oven en bak de aardappels nog 20 min..Dien het gerecht warm op.Eet smakelijk

----------------------------------------------------------------------

4 kisilik

Malzemeler:

  • 500 gram kusbasiet
  • 2 kurusogan,soyulmus ve kiyilmis
  • 8 buyuk patates,soyulmus ve az tuz katilarak haslanmis
  • 250 gram kestane mantari,yikanmis ve kucuk dogranmis
  • 1 buyuk sogan,soyulmus,dogranmis
  • tuz ve karabiber
  • tozbiber ve et/tavuk baharati
  • 1-1/2 yk margarin
  • 2 yk zeytinyagi
  • 2 tk bibersalcasi
  • servis ederken kiyilmis maydonoz

Yapilisi:

  1. Margarini tencerenize alin eti ekleyin,et suyunu birakip cekene kadar kavurun.Sonkez hizlica karistirin etler renk alsin.Zeytinyagi ve baharatlari damak zevkine gore ekleyin karistirin.
  2. Sogan,biber salcasi ve mantarlari et karisimina ekleyin sogan ve mantarlar diriligini yitirene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Patatesleri dolma gibi oyun.Icinden cikan patatesleri kiyin ve et karisimina ekleyin.Patatesleri dolma yapar gibi doldurun.
  4. Patatesleri firin kabina yerlestirin.Firini 200 derece ayarlayin.Artan etleri patateslerin uzerine yayin ve kabinizi firina verin.20 dak. pisirdikten sonra maydonoz serperek sicak servis yapin.Afiyet olsun

3 opmerkingen:

defneylebirlikte zei

nefis bişey olmuş bu canım.ellerine sağlık..

MUTFAKISTAN zei

degisik bir tarif
cok guzel gorunuyor canim,eline saglik,sevgiler

P€L!N zei

Bizde de çoğu yemek sabah saatlerinde pişer:)
Lezzetli bir görüntüsü var,ellerine sağlık..

Sevgiler..