KiPPENSOEP / TAVUK CORBASI

voor 6-8 personen
Ingrediënten:
  • 4-5 stuks kippendijen
  • 100 gr vermicelli
  • 75 gr roomboter
  • 2 el bloem
  • zout en versgemalenpeper
  • 1 of 2 tenen knoflook, uit de knijper
  • snufje gemalen rodepeper
  • 2 liter water(zo nodig meer of minder)
  • citroensap(desgewenst)
Bereidingwijze:
  1. Spoel de kippendijen goed onder het kraanwater en doe ze in een pan.Zet de pan op hoog vuur en breng het water met kipvlees aan kook.Zet het vuur laag zodra het water begint te koken.Laat het water met kipvlees door koken totdat het vlees door en door gaar is.
  2. Haal het vlees uit het water en leg het even aan de kant.Het water die over blijft in de pan, zeef je in een schone soepenpan.Zet de soepenpan met het water op middelmatig vuur en doe de vermicelli in.
  3. Verwijder tussendoor de velletjes en de botjes van het kipvleesstukken en snijd ze in kleinere stukjes.Hak ze anders in de hakmolen.
  4. Smelt de boter in een kleine koekenpan en voeg al roerend de bloem toe.Blijf het mengsel 2-3 min.(niet langer) door bakken en voeg in 3'de min. de knoflook toe.Haal vervolgens het pan van het vuur.
  5. Voeg de kipvleesstukjes toe aan het water met vermicelli en laat dit nog even op laag vuur door koken.
  6. Schep een keer van het mengsel en voeg dit al roerend toe aan botermengsel.Roer dit goed en schenk het vervolgens rustig terug in de soepenpan.Breng de soep nog op smaak met zout en rodepeper.
  7. Schep de soep in de kommen, bestrooi vers gemalenpeper erover en druppel citroensap tijdens het opdienen.Eet smakelijk.
---------------------------------------------
6-8 kisilik
Malzemeler:
  • 4-5 tavuk budu
  • 100 gr sehriye
  • 75 gr tereyagi
  • 2 yk un
  • tuz ve taze cekilmis karabiber
  • 1 veya 2 dis sarimsak, ezilmis
  • bir cimdik pulbiber
  • 2 litre su(gerekirse fazlasi veya azi)
  • limonsuyu (arzuya bagli)
Yapilisi:
  1. Hazir tavuk budlari temizleyin ve tencereye alin.Suyuda tencereye ekleyin ve yuksek isida kaynamaya birakin.Su kaynamaya baslayinca atesin isisini dusurun.Tavuk etlerini derisiz kemiklerinden kolaylikla ayrilacak noktaya gelene kadar kaynatmaya devam edin.
  2. Tavuklar pisince sudan cikarin ve kenarda bekletin.Tencerede kalan suyu suzun ve baska corba tenceresine alin.Corba tencerenizi ocaga alin ve sehriyeyi ekleyin.Orta isida kaynamaya birakin.
  3. Buarada tavuketleri kemiklerinden ayirin ve kucuk kucuk dograyin.Mutfak robotundada parcalayabilirsiniz.
  4. Yagi kucuk bir teflona alin ve eritin.Unu karistirarak ekleyin.Karisimi 2-3 dak. kavurun(bu sureyi gecmeyin) ve 3'uncu dakikada sarimsagi ekleyin ve karistirin.Daha sonra teflonu atesten alin.
  5. Tavuk etini kaynamakta olan sehriyeye ekleyin ve dusuk ateste kaynatmaya devam edin.
  6. Kaynamakta olan sudan kepceyle alin ve tereyag karisimiyla karistirin.Tereyag karisimi daha sonra tekrar kaynamakta olan tencereye ekleyin ve karistirin.Damak zevkine gore tuz ve pulbiber ekleyin.
  7. Corbayi kaselere alin, taze cekilmis karabiber serpin ve damak zevkine gore, servis yaparken limonsuyu damlatin.Afiyet olsun.

2 opmerkingen:

defneylebirlikte zei

mmmm ellerine sağlık.nefissss.

egeli zei

GERÇEKTEN MİS GİBİ OLMUŞ CANIM,ELİNE SAĞLIK EMELCİM...