GERECHT met PREi en OLIJFOLIE / ZEYTINYAGLI PIRASA YEMEGI


Het recept voor 9de Foodblog -event.Ik koos voor dit recept, omdat ten eerste met prei(niet iedereen lust prei ) gemaakt is en vooral met citroen gegeten wordt.Het is zeker een hele andere smaak voor mensen die niet anders dan Hollandse keuken kennen.Het gerecht kun je uitraad ook zonder citroen opdienen, maar dan wordt die gelijk ook een andere smaak en recept.Ik wil dus mee zeggen en raad ik je zeker dit recept af, als je niet van prei en citroen houdt.Voor prei liefhebbers raad ik het zeker aan, want het is echt lekker!:)(dat vind ik tenmiste).

Ik wens Gabriella succes met het organiseren van het foodblog- event en wil haar bedanken voor de uitnodiging..
-------------------------------------------------------
voor 6-8 personen
Ingrediënten:
  • 1 kilo prei, schoonmaken, wassen en in stukken snijden
  • 500 gr worteltjes, schrappen en in stukken snijden
  • 150 ml olijfolie
  • 1,1/2 el tomatenpuree
  • zout en peper
  • 1 tl rodepeper
  • 120 gr thaise rijst
  • 1 tablet kipbouillion
  • 1,1/2 liter gekooktwater
  • sap van 2 citroenen(op het gerecht druppelen, tijdens het opdienen)
Bereidingwijze:
  1. Verhit de olijfolie in de pan en bak de wortels al roerend een paar min. op middel hoog vuur.Voeg de puree toe en ga even verder met bakken(1-2 min).Doe de rijst, de prei bij en roer ze goed door elkaar.
  2. Zet de vuur laag en doe de deksel van de pan dicht.Laat het op die manier een paar min. stomen(voeg een beetje water als je denkt dat het te droog is).Schenk het water in en breng het gerecht aan kook.
  3. Fijn de bouillon en voeg dit toe aan het gerecht.Breng het gerecht nog op smaak met zout, peper, en rodepeper.
  4. Laat het gerecht door koken totdat de worteltjes door en door gaar zijn.Laat het nog even rusten, schep citroensap in en serveer het warm.Eet smakelijk
-------------------------------------------------------------
6-8 kisilik
Malzemeler:
  • 1 kilo pirasa, temizleyin, yikayin ve dograyin
  • 500 gr havuc, temizleyin ve kup seklinde dograyin
  • 150 ml zeytinyagi
  • 1,1/2 yk domates salcasi
  • tuz ve karabiber
  • 1 ck kirmizitozbiber
  • 120 gr japon pirinci(tosyada olabilir)
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • 1,1/2 litre kaynamis su
  • 2 limonun suyu(servis ederken)
Yapilisi:
  1. Zeytinyagi tencereye alin, havuclari ekleyin ve bir kac dak. orta ateste soteleyin.Salcayi ekleyin ve havuclari 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin.Pirinc ve pirasayi ekleyin, tumunu iyice karistirin.
  2. Atesin isisini dusurun ve tencere kapagini kapatin.Bu sekilde once buharla pismelerini saglayin (bir kac dak..gerekiyorsa biraz su ile pisirin).Daha sonra kalan suyu ekleyin ve kaynamaya birakin.
  3. Bulyonu ufalayin ve ekleyin.Yemeginize damak zevkine gore tuz, karabiber, tozbiber serpin ve karistirin.
  4. Havuclar yumusayincaya kadar yemeginizi dusuk ateste pisirmeye devam edin.Tencerenizi atesten alin, bir sure bekletin, uzerine limonsuyu damlatin ve sicak servis edin.Afiyet olsun

3 opmerkingen:

defneylebirlikte zei

çok severim çoook.hele de bol limonlu.eline sağlık canım.

egeli zei

OOOO NEFİS OLMUŞ PIRASA...DAYANAMAM BEN ONA ŞÖYLEEEE EKŞİLİ EKŞİLİ...ELİNE SAĞLIK TATLIM

't gezwets zei

Proficiat met je interessante blog. De moeite waard en doe zo verder!!!