"BOREK"met RIJST en KIP/PIRINCLI,TAVUKLU BOREK


Het recept van Oktay usta.
-------------------------
Oktay usta'nin borek tarifi.
-------------------------
voor 4-5 personen
ingrediënten:
  • 200 gr kipfilet in kleine stukjes
  • 200 gr rijst,schoongespoeld
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • 420 ml gekookt water

voor het deeg:

  • 300 gr bloem
  • 125-150 ml lauwwarm water
  • 7 gram instant gist
  • 1 of 1/2 tl zout

extra:

  • 50-75 gram roomboter in kleine stukjes
  • 1 eierdooier
  • sesam en maanzaad
  • bakvorm rond
  • keukenkwast

Bereidingwijze:

  1. Bak de kiplet met een beetje olie zoals je gewend bent.Breng het flink op smaak met zout en peper.Voeg de rijst toe, schenk het water in en breng het aan kook.Laat de mengsel 20-25 rustig(op matig vuur) koken, totdat die weer helemaal droog is.Haal de pan van het vuur, schep het een paar keer om en laat het goed afkoelen.
  2. Doe het water,bloem,de gist en de zout in de broodmachine.Kies de functie voor het deeg.Laat het deeg 30min. rijzen.Kneed het deeg even op de werkvlak,haal de lucht uit en verdeel dit in zes stukjes.Draai de stukjes tot bolletjes.Gebruik beetje bloem tijdens het draaien, als dit nodig is.
  3. Verwarm de oven voor op 180graden.
  4. Rol het deegjes een voor een uit.Zo groot, rond en dun mogelijk.Doe 1/6 rijst mengsel en van de boterstukjes op het uitgerolde deeg en verdeel dit over het hele lap.Ga de lap nu rustig oprollen tot het eind.Hou van beide punten vast, draait het een keer wederzijds en leg dit spiral in ingevette bakvorm. Ga met de rest van bolletjes met hetzelfde wijze aan het werk.
  5. Bestrijk "borek"met de eierdooier en bestrooi sesam,maanzaad erover.Schuif de bakblik in de oven en bak de"borek" bruin.Laat het even afkoelen en serveer het warm.Eet smakelijk

----------------------------------------------------------------------

4-5 kisilik

Malzemeler:

  • 200 gr kemiksiz tavuk eti, kucuk parcalar halinde
  • 200 gr pirinc,temizlenmis
  • tuz ve karabiber
  • siviyag
  • 420 ml kaynamis su

Hamur icin:

  • 300 gr un
  • 125-150 ml ilik su
  • 7 gr instant maya
  • 1 veya1/2 ck tuz

extra:

  • 50-75 gram tereyag,kucuk parcalar halinde kesilmis
  • 1 yumurta sarisi
  • susam ve corek otu
  • daire firin tepsisi
  • mutfak fircasi

Yapilisi:

  1. Tavuk parcalarini az sivi yagla herzamanki gibi soteleyin.Damak zevkine gore tuz ve karabiber serpin.Pirinc, su ekleyin ve karisimi kaynamaya birakin.20-25 dak. dusuk ateste kaynatmaya devam edin, pirinc suyunu cekene dek.Tencerenizi atesten alin, bir iki defa karistirin ve sogumaya birakin.
  2. Hamur icin su, un, maya ve tuzu ekmek makinesine alin.Hamur yap tusunu secin.Hamuru daha sonra 30 dak. dinlendirin, mayalansin.Hamuru calisma masaniza alin, yogurarak havasini cikarin ve alti parcaya ayirin.Bezeler hazirlayin(yuvarlayin), gerekiyorsa beze yaparken gerekenden fazla un kullanin.
  3. Firini 180derecede isitin.
  4. Simdi bezeleri tek tek acin.Olabildince buyuk, daire ve ince olsun.Ic ve tereyag malzemenin 1/6'sini actiginiz bezeye yayin.Bezeyi dikatlice sonuna kadar rulo yapin.Rulo bezeyi iki ucundan tutun, ayni anda ters yone bir kere cevirin ve yaglanmis tepsiye ortadan baslayarak daire sekli verin.Diger hamur ve ic malzemelere ayni islemleri uygulayin.
  5. Boreginize yumurta sarisi surun,susam ve corek otu serpin.Tepsiyi firina alin ve boregi uzeri kizarana dek pisirin.Bir mudet sogumaya birakin ve sicak servis yapin.Afiyet olsun

6 opmerkingen:

made in funda zei

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık..

egeli zei

ELLERİNE SAĞLIK EMELCİM ,NEFİS OLMUŞ.

Anoniem zei

Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

Anoniem zei

merhaba canim uzun bir aradan sonra gelebildim ama hastalik olunca insanin gözü birsey görmüyor zun zamandir rahatsizdim tahliller sonucunda heran kalp krizi gecirebilirsin dediler korkudan gecirmeyeceksemde gecirttiler simdi daha iyiyim canim börek nefis gözüküyor saglikli mutlu güzel günler diliyorum sevgiler güzel meleklerimi öp benim icin

Anoniem zei

ELLERİNE SAGLİK EMELCİGİM BOREK NEFİS GORUNUYOR.
KUCAK DOLUSU SEVGİLERR.

leyya zei

güzelim bende evden mutfaktan kırptıgım zamanlarla ancak bunları yapabiliyorum))kaldı ki gördüğüm kadarıyla iki küçük beben var.. ben de bi zamanlar sen gibiydim..içim giderdi herbişeye ama fırsat bulamaz iç geçirirdim..sonra büyüdüler de bende fırsat zaman bulur oldum.seninkilerde büyüsünler bak neler yapacaksın..bu arada böreğin harika görünüyor.eline sağlık.