SNIJBONEN met STUKJES VLEES/ETLI AYSE KADIN FASULYESI


voor 4 personen
Ingrediénten:
  • 500 gram snijbonen,schoon maken,in stukjes snijden
  • 3 uien,klein,gepeld en fijngesneden
  • 300 gram rundvlees in stukjes gesneden
  • 7 stuks trostomaten,wassen,snijden in partjes
  • 100 ml olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 el peperpureé
  • 5 tenen knoflook,schillen,heel laten(desgewenst)
  • zout en peper
  • snufje komijn(desgewenst)
  • rodepeper
  • 600 ml water(het kan ook ietsjes meer)
  • 1 el boter
  • Peterselie

Bereidingswijze:

  1. Bak de stukjes vlees met de boter totdat die weer helemaal droog is.Roer het daarna snel en zorg dat de vlees bruin kleurtje krijgt.
  2. Voeg de uitjes en de olie toe en bak het geheel op laag vuur totdat de uitjes gaar zijn.
  3. Roer vervolgens de pureé goed erdoor en breng de mengsel op smaak met de kruiden.Bak de mengsel nog even totdat de pureé niet meer ruikt.
  4. Roer de bonen door en ga nog 5-6 min. door bakken op laag vuur.Roer de mengsel af en toe en zet de deksel elke keer weer dicht.
  5. Voeg de tomaten,knoflook bij en schenk het water in.Doe de deksel weer dicht en zet het vuur hoog,laat op die manier het gerecht 5 min. met half dicht deksel doorkoken.Zet het vuur weer laag,zet de deksel goed dicht en laat het gerecht door koken totdat de groenten door-en- door gaar zijn.
  6. Haal het gerecht van het vuur en laat het een kwartier aan de kant rusten voor dat je hem gaat serveren.Garneer het gerecht met peterselie.Eet smakelijk

-------------------------------------------------

4 kisilik

Malzemeler:

  • 500 gram ayse kadin fasulyesi,temizlenmis,dogranmis
  • 3 kucuk sogan,soyulmus,yikanmis ve dogranmis
  • 300 gram kusbasi et
  • 1 yk yemek margarini
  • 7 tane kucuk domates,yikayin,soymadan dorde kesin(isterseniz soyup dograyabilirsiniz)
  • 100 ml zeytinyagi veya siviyag
  • 1 el bibersalcasi
  • 5 dis sarimsak,soyun,tum birakin(istege gore)
  • tuz karabiber
  • cimdik kimyon(istege gore)
  • kirmizi tozbiber
  • 600 ml su(fazlasi olabilir)
  • Maydonoz

Yapilisi:

  1. Etleri margarinle suyunu birakip cekene kadar kavurun.Son olarak hizlica karistirin renk almasini saglayin.
  2. Soganlari ve zeytinyagini ekleyin dusuk isida soganlar diriligini yitirene dek kavurmaya devam edin.
  3. Salcayi ve baharatlari damak tadiniza gore ekleyip salca kokusu yok olana dek karistirmaya/kavurmaya devam edin.
  4. Fasulyeleri ekleyin ve 5-6 dak.orta ateste,arada karistirarak karisimi pisirmeye devam edin.Her defada tencere kapagini tekrar kapatin
  5. Domatesleri,sarimsagi ve suyu ekleyin,tencere kapagini yarim acin ve yemeginizi 5 dak.yuksek ateste pisirin.Ates isisini dusurun ve bu sekilde sebzeleri pisirin.
  6. Tencerenizi atesten alin onbes dak.dinlendirdikten sonra maydonoz serpin ve servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun

8 opmerkingen:

oznurundunyasi zei

ohhhh missss etsiz olsa daha çok makbule geçerdi ..:))
sevgiler

made in funda zei

canısı yemein nefis.ellerine sağlık..

Halenze zei

emelcim datlım balım hayatımmm
http://www.google.com/analytics/tr-TR/ bu siteye üye oluyosun kendi blogspota giriş yaptığın g mail kullanıcı adın ve şifrenle aynı olmalı.

keskinli zei

selam
insanin adi ayse olunca bu fasulye pek bir hosuna gidiyor:))
ellerine saglik canim sevgiler

Unknown zei

Oncelikle blog ziyaretiniz icin tesekkur ederim canim.
Her zaman beklerim .

Musadenle sizi
lezzet ustalari linkime eklemek isterim.

tarifleriniz cok guzel elerinize emeklerinize saglik.
bol bereketli hayirli ramazanlar gecirmenizi dilerim selam ve sevgiler.

Halenze zei

emelcim zannediyorum o kodlardan sadece birini yapıştırıyorsun. sen ikisni birden mi yapıştırdınç biz yeni olanı kullanmıştık. yeni kod google analiystiğin yeni versiyonu demek. benim kodu da sofra öçlemi yapmıştı o bu kouda daha bilgili. görüşür görüşmez sana yönlendiricem öçlemi. çok öptüm. bende süt verirken garip garip sitelere reyting veriyorum:))

Halenze zei

http://hasanyilmaz.net/google-analytics-kurulumu/

canım zannediyorum bu işini görücek. sevgiler. öptüm seni.

SOFRAOZLEMİ zei

bugün bizdede fasülye var..nefis bir zeytinyağlı hiç bir zaman vazgeçilmez bi tat..ellerine sağlık canım..