PiTTiGE KAASPIZZATJES/BiBERLi,PEYNiRLi PiZALAR

Je kan de pizzaatjes ook iets groter maken.
-----------------------------------
Pizalari buyukce yapabilirsiniz.
----------------------------------
Voor 16-18 stuks
Ingrediënten:
Voor het deeg:
  • 500 gram bloem
  • 7 gram instant gist
  • 300 ml lauwwater(zo nodig meer of minder)
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 2 uien,pellen en fijnhakken
  • 2 tenen knoflook,uit de knijper
  • gemalen peper
  • snufje zout en peper
  • tijm
  • 3 tomaten,schillen en hakken
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • 70 gram Turkse kaas,verkruimeld
  • 20 ml olijfolie + zonnebloemolie in een kommetje
  • 1 el peperpuree,pittig of toch zoet

Bereidingwijze:

  1. Maak het deeg in de broodmachine.Schenk eerst het water in de apparaat,vervolgens de bloem,zout en de gist.Kies de functie voor het deeg.Laat het deeg 30min. rijzen.
  2. Maak tussendoor de vulling klaar.Hak de uien en de tomaten in de hakmolen en doe dit in een ruime kom.Voeg de kruiden toe en de peperpuree.Roer de mengsel goed doorelkaar.Roer nog de peterselie,knoflook,kaas en de olijfolie erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 200graden.
  4. Verdeel het deeg in 16 of 18 stukjes en draai ze een voor een tot een bolletje.Bestrijk de werkplek met een beetje olie,leg een bolletje erop en zet de olie in het kommetje klaar.Dop de punten van je vingers erin en druk gelijkmatig met je punten van je vingers over het bolletje heen, tot een dunne ronde lapjes van 10-15 cm. ontstaat.Ga zo door totdat de bolletjes klaar zijn.
  5. Bekleed de bakblik/blikken met bakpapier en leg de lapjes met tussen ruimte erop.Bestrijk de lapjes met kaasmengsel en laat het deeg nog 5-10 minuten rijzen.
  6. Bak de pizzaatjes in 15-20 min.gaar.Afhankelijk van de oven kan de baktijd iets langer of korter zijn.
  7. Verdeel de pizzaatjes over de borden en gebruik als garnering fijngesneden peterselie.Eet smakelijk

----------------------------------------------------------------

16-18 mini pizalar icin

Malzemeler:

Hamur icin:

  • 500 gram un
  • 7 gram kuru maya
  • 300 ml ilik su(gerekirse azi veya fazlasi)
  • cimdik tuz

Ic malzemesi icin:

  • 2 sogan,soyulmus ve ince kiyilmis
  • 2 sarimsak,soyulmus ve pure halinde
  • pul biber
  • tuz,karabiber
  • kekik
  • 3 domates,soyulmus ve dogranmis
  • 4 yk kasigi robotta kiyilmis maydonoz
  • 70 gram boreklik/kahvaltilik peynir,catalla ezilmis
  • 20 ml zeytinyagi+ kucuk kapta cicekyagi/siviyag
  • 1 yk aci bibersalcasi veya isteye gore tatli salca

Yapilisi:

  1. Hamuru ekmek makinesinde yapin.Su,un,tuz ve maya olmak uzere sirayla makineye alin.Hamur yapma programi secin.Hamuru 30 dak. dinlendirin.
  2. Buarada icini hazirlayin.Sogan ve domatesi robotta kiyin ve genisce bir kaba alin.Baharatlari damak zevkine gore ekleyin.Salcayida ekledikten sonra malzemeleri iyice karistirin.Son olarak maydonoz,peynir,sarimsak,zeytinyag ekleyin ve karistirmaya devam edin.
  3. Firini 200 dereceye getirin isitin.
  4. Hamuru 16-18 parcaya bolun ve bu parcalari yuvarlayip beze hazirlayin.Calisma masanizi yaglayin ve bezeleri uzerinde parmaklarinizin ucuyla,arada yaga batarak 10-15 cm capinda yuvarlak acin.Tum bezeleri bu sekilde acmaya devam edin.
  5. Firin tepsi/tepsilerinizi yagli kagitla kaplayin.Hazirladiginiz bezeleri aralik seklinde yagli kagidin uzerine yerlestirin.Kasik yardimiyla bezeleri ic malzemeyle doldurun ve 5-10 dak. daha dinlendirin.
  6. Pizalari 15-20 dakika icinde pisirin.Pisme suresi uzatilabilir bu firininiza bagli.
  7. Pizalari tabaklara servis yapin.uzerine maydonoz serpin.Afiyet olsun

Geen opmerkingen: