LOEMPIA/CiN BOREGi



voor 40 stuks
Ingrediénten:
  • 2 x chinese roerbakmix,400 gram
  • 1 soepgroente,300 gram
  • 3 tenen knoflook,pellen,fijnhakken
  • 400 gram gehakt of kipfilet in kleine stukjes
  • 1 el peperpureé
  • 50 gram bakboter
  • zout,peper,gemalen peper,snufje komijn,rodepeper
  • 1 pak loempiadeeg, uit de diepvries(40 stuks.laten ontdooien)
  • 1 eiwit,licht geklopt
  • mihoen voor loempia(desgewenst)

extra:

  • frituurpan of olie en een pan
  • sambal

Bereidingswijze:

  1. Bak de gehakt met boter zoals je gewend bent.
  2. Voeg de peperpureé toe en roer het goed door elkaar.Breng het op smaak met zout,peper,gemalenpeper,komijn en rodepeper.
  3. Voeg de roermixen en de soepgroente toe en roerbak het samen nog 2-3 min..Verlaag het vuur,zet de deksel van de pan weer dicht en ga verder met bakken totdat de groente net gaar is. Roer de mengsel af en toe tijdens het bakken.
  4. Laat de vulling goed afkoelen.
  5. Haal de loempiadeeg velletjes rustig uitelkaar en leg ze één voor één op de werkplek.Schep met een lepel van de vulling mengsel en leg het horizontaal op de velletje deeg.Vouw de zijkanten naar het midden toe,rol het daarna dicht en plak het vast met geklopte eiwit. Ga zo door tot dat je met velletjes klaar bent.
  6. Frituur de loempia's in 2-3 min. rondom bruin,serveer het met wat sambal en dien het warm op.Eet smakelijk

------------------------------------------------------------------

40 tane borek icin

Malzemeler:
  • 2 x 400 gram Cin sebze karisimi(ince dogranmis beyaz lahana,havuc,sogan,soya filizi,bezelye,pirasa vs..)
  • 300 gram corba sebze karisimi,yine ince kiyilmis sebze paketi(isterseniz bu sebzeleri siz kendiniz veya rondoda kiyabilirsiniz)
  • 3 dis sarimsak,soyulmus ve kiyilmis
  • 400 gram kiyma veya kusbasi tavuk eti
  • 1 yk bibersalcasi
  • 50 gram margarin
  • tuz,karabiber,pulbiber,cimdik kimyon,kirmizi tozbiber
  • dondurucuda satilan kare cin hamuru,eritilmis veya yufka
  • 1 yumurta beyazi,hafif cirpilmis
  • ince cin makarnasi,mihoen(arzuya gore)

extra:

  • kizartma tenceresi ve siviyag
  • sambal,aci cin biberi

Yapilisi:

  1. Kiymayi margarinle kavurun.Herzamanki gibi.
  2. Salcayi ekleyin ve iyice karistirin.Damak zevkine gore tuz,karabiber,pulbiber,kimyon ve kirmizitozbiber ekleyin.
  3. Sebzeleri ekleyin ve karisimi 2-3 dak. kavurmaya devam edin.Atesin altini dusurun,tencerenin kapagini kapatin ve bu sekilde sebzeler diriligini yitirene kadar pisirin.Pisirirken arada karistirmayida unutmayin.
  4. Ic malzemeyi sogumaya birakin.
  5. Cin hamurunu birbirinden ayirin ve teker teker calisma masaniza yayin.Kasikla sebze malzemenizden alin ve hamurun uzerine yayin,sigara boregi gibi sarin,sonuna gelince yumurta beyazi surun ve yapistirin.Cin hamuru bitene dek bu isleme devam edin.
  6. Borekleri sigara boregi gibi kizartin.Servis yaparken sambal kullanin ve sicak tuketin.Afiyet olsun

4 opmerkingen:

egeli zei

EMELCİM,ÇOK GÜZEL OLMUŞ BU BÖREKLER CANIM,ELLERİNE SAĞLIK,ÇİNLİLERİN YUFKALARI BİZİMKİLERE BENZİYORMU?...SEVGİLER

Emel zei

Bizim yufkalara hic benzemiyor.Onlar hamuru nisastayla yapiyorlar,daha once tarifini bulmustum ama hic deneyememistim.Bana hatirlatmis oldun:)
ziyaretin icin tesekkurler

200g un
50g nisasta
1yumurta
bicagin ucuyla tuz
yarim litreden az su
pisirmek icin sivi yag

Yapilisi:
Bu malzemeleri cirpin yumusak bir hamur elde edin(lokma hamuru gibi).

Kepceyle malzemeden alin kizgin yagda sac ekmeyi gibi pisirin(az pisirin, beyaz bir gorunumu olsun.soguduktan sonra kullannabilirsiniz..

butterfly zei

İçinde yok yokmuş,ellerine sağlık:)

Sevgiyle.

Mutfak Melegi zei

Ellerine sağlık bir kaç kere dışarıda yediğim ve çok beğendiğim bir börek, tarifini arayacaktım sende buldum sevindim.
Sevgiler,
Melek...