Voor 20 stuks
Ingrediénten:
Voor het deeg:
- 200 gram roomboter kamertemperatuur
- 80 gram poedersuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 ml melk
- 1 bakpoeder(16 gram)
- 1 vanille(8 gram)
- 500 gram bloem(het kan ietsjes meer of minder)
- 1of2 el cacaopoeder
voor de vulling:
- 200 gram cremé fraiche of mascarpone
- 100 gram gemalenkokos
- 50 gram poedersuiker
- 100-150 gram cashewnoten of pistache, verkruimeld
garnering:
- nutella
- in aparte kommetjes amandelschijfjes en cashewnotenkruimels
extra:
- bakpapier
- vershoudfolie
Bereidingswijze:
- Meng de bloem met de bakpoeder en de vanillesuiker.Kneed de boter en de poedersuiker in een aparte kom.Voeg vervolgens de olie en de melk toe,ga verder met kneden.Voeg beetje bij beetje de bloem toe en ga verder met kneden totdat er hangend,soepel deeg onstaat(het moet niet meer aan je vingers plakken).
- Verdeel het deeg in twee stukken en draai ze tot een bol.Voeg in één bol de cacao toe en kneed het deeg op de werkplek of in de kom totdat er geen cacaopoeder meer te zien is.Pak de deegbollen apart met de folie in en laat ze 15 min. rusten.
- Maak tussendoor de vulling klaar.Meng gemalenkokos,de cashewnoten en de poedersuiker goed doorelkaar.Voeg daarna de cremé fraiche toe en kneed het verder tot ongeveer een soort deeg.
- Verwijder nu de folieén en verdeel elke boldeeg in 10 stukken.Draai de stukjes één voor één tot een bolletje.Maak ook 20 kleine bolletjes van de vullingdeeg(gebruik kleinbeetje olie als het deegje plakt tijdens het draaien of gebruik gewoon een toetlepel tijdens het vullen).
- Verwarm de oven voor op 180-200graden.Bekleed de blikken met de bakpapier.
- Maak van bolletjes deeg(bloem) op je werkplek of in je handen,kleine ronde lapjes van ongeveer 7cm.Leg op elke lapje één kokosbolletje en draai ze goed tot een mooie gladde bollen.
- Leg de bolletjes met tussenruimte in de blikken en bak ze ongeveer 25-30 min.tot ze een bruin kleurtje krijgen.
- Bestrijk de koekjes met nutella,als ze goed afgekoeld zijn en dop ze in de kommetjes van amandelschijfjes en cashewnoten.Eet smakelijk
-----------------------------------------------------------
20 tane kurabiye icin
Malzemeler
Hamuru icin:
- 200 gram tereyag, oda sicakliginda
- 80 gram pudrasekeri
- 100 ml siviyag
- 100 ml sut
- 1 kabartmatozu(16 gram)
- 1 vanilya(8 gram)
- 500 gram un(fazlasi veya azi olabilir)
- 1 veya 2 yk kakao
ic malzemesi:
- 200 gram krem fres veya marsopone
- 100 gram hindistancevizi
- 50 gram pudrasekeri
- 100-150 gram findik,fistik kirintisi
uzeri icin:
- nutela
- kucuk bir kapta file badem
- kucuk bir kapta findik,fistik kirintisi
extra: - yagli kagit
- strecfilm
Yapilisi:
- Un,kabartmatozu ve vanilyayi karistirin.Ayri bir kapta,tereyag ve ve pudra sekeri yogurmaya baslayin.Sonra sivi yag,sutu ekleyin ve yogurmaya devam edin.yavas yavas unu ekleyin,ele yapismicak kivamda bir hamur elde edin.
- Hamuru esit iki parcaya bolun.Birine kakao ekleyip kakao hamurun icinde kaybolana kadar yogurmaya devam edin.Hamurlari strecfilme sarin ve 15 dak. dinlendirin.
- Buarada icini hazirlayin.Hindistancevizi,fistik,sekeri karistirin.Kremfres'i ekleyin ve hamur kivaminda yogurun.
- Hamurlari strecfilmden cikartin ve her birinden 10'ar tane beze hazirlayin.Ayni sekilde hindistancevizi hamurun 20 tane findik buyukluyunde toplar hazirlayin(hamur elinize yapisiyorsa biraz sivi yag kullanin veya tatlikasigi kullanarak doldurun hamur toplari) .
- Firini 180-200 derecede onceden isitin.Firin tepsilerini yagli kagitla kaplayin.
- Calisma masanizda ve avcunuzun icinde bezeleri teker teker yaklasik 7cm capinda acin icine hindistancevizi malzemeden koyun ve yuvarlayin,kucuk toplar yapin.
- Araliklarla tepsinize dizin ve yaklasik 25-30 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.
- Kurabiyeler soguyunca uzerine nutela surun ve kaplardaki filebadem ve fistiklara bulayin.Afiyet olsun.
4 opmerkingen:
Çok tatlılar annesiii :))))
maşallah harikalar canım.Allah bağışlasın.kurabiyeler de nefiis.eline sağlık..
:))) çok güzeller,mutlu bir ömürleri olur dilerim.Süpriz kurabiyeler çok lezzetli görünüyor hepinizin emeğine sağlık.
Sevgiyle.
Ik was een beetje aan het googelen op kisir en kwam op jouw site terecht, wow mijn complimenten hoeveel lekkere recepten jij er wel niet neer heb gezet. Heb de pagina gelijk in de favorieten gezet, ga binnenkort snel wat uitproberen. Top hoor en zo goed uitgelegd, dankje wel adile
Een reactie posten