KABAK MUCVER



voor 19-20 stuks
Ingrediénten:
  • 2 grote groene courgetten,wassen,schillen en raspen
  • 1 ei
  • zout,peper,komijn,rodepeper
  • 5 volle el bloem
  • zonnebloemolie voor het bakken

Bereidingswijze:

  1. Doe de geraspte courgette in een ruime kom.Voeg de ei toe en breng het op smaak met de kruiden.
  2. Roer elke keer 1 el bloem goed erdoor en uiteindelijk 5 el.
  3. Verhit de olie en schep courgette mengsel in de pan(zie afbeelding).Druk daarna rustig plat met de achterkant van de lepel.Bak de één kant bruin en draai rustig de andere kant om.Bak de "mucver"rondom gaar en bruin.Ga zo door totdat de mengsel op is.Eet smakelijk

Tip van de kok:Voeg eventueel ook 1-2 fijngesneden bosuitjes en peterselie aan de mengsel toe.

------------------------------------

19-20 mucver icin

Malzemeler:

  • 2 yesil kabak,soyulmus,yikanmis ve rendelenmis
  • 1 yumurta
  • Tuz,karabiber,kimyon,tozbiber
  • 5 dolu yk un
  • siviyag kizartmak icin

Yapilisi:

  1. Kabagi bir kaba alin,baharatlari ve yumurtayi ekleyin,karistirin.
  2. Unu kasik,kasik yedirerek ekleyin ve karistirmaya devam edin.
  3. Kizartmak icin teflon tavada yagi kizdirin.Kasikla kabak karisimindan alin yagin icine akitin(fotografta goruldugu gibi).Alt taraf renk alip pisince,mucveri cevirin ve ayni sekilde diger tarafi pisirin.Bu sekilde kabak karisimi bitene dek devam edin.Afiyet olsun

Ahcinin onerisi:Kabak karisimina kiyilmis 1-2 dal taze sogan ve maydonozda ekleyebilirsiniz

5 opmerkingen:

SOFRAOZLEMİ zei

kabak mücveri hiç ekmek arası denemdim.hep yoğurtla yedim..ama bayılarak:).canım ellerine sağlık nefis gözüküyor..buzdolabındaki kabakları hemen bu şekilde değerlendirmeliyim..sevgilerimle

made in funda zei

PEK YEMEDİĞİM BİR ŞEY AMA ŞİMDİ CANIM ÇEKTİ.ELLERİNE SAĞLIK..

Anoniem zei

merhaba, kabak mucverini ilk defa sizin tarifinizle yaptim ve gercekten cok lezzetli oldu :) icine dereotu da koydum harika oldu!

Anoniem zei

zonder een klein beetje witte (als je hebt Ezine) kaas en dille is deze variant ook lekker maar mist het toch net iets! aan de Egeische kusten (waar it recept gemeengoed is) wordt dit veelal bereidt met dille, lenteuitjes en wat brokkeltjes ezine kaas!

Anoniem zei

het kan natuurlijk, alles kan :) thee kan koffie kan enz.. alles kan niets moet