Voor 2 personen
Ingrediénten:
Ingrediénten:
- 200 gram kipfilet,in stukjes gesneden
- 3 uien,klein,pellen,spoelen en snipperen(niet te fijn)
- 10 kastanje champignons,schoongemaakt en door het midden in 2 gesneden
- 30 ml olijfolie(het kan meer of minder)
- zout,peper en rodepeper
- 1 toetlepel peperpureé
- water
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de anti-aanbaklaagpan en bak de uitjes gaar.Voeg de kipvlees toe en roerbak de mengsel een paar min. zoals je gewend bent.
- Roer de pureé,zout,rodepeper en peper erdoor en voeg als laatste de champignons toe.Roer af en toe de mengsel en doe de deksel elke keer weer dicht.
- Als je denkt dat het gerecht te droog is,schenk dan een klein hoeveelheid water erin en laat het nog 5-10 min. door bakken op laag vuur.Haal de pan van het vuur als de kip en de champignons goed gaar zijn,laat het gerecht even aan de kant rusten en dien het warm op.Het is heerlijk eten bij klaar gemaakte rijst.Eet smakelijk
---------------------------------------------------
2 kisilik
Malzemeler:
- 200 gram tavuk eti,kemiksiz,kucuk parcalar halinde kesilmis
- 3 kucuk sogan,soyulmus,yikanmis ve irice dogranmis
- 10 tane kestane mantari,ortadan ikiye kesilmis,temizlenmis
- 30 ml zeytinyagi(fazlasi veya azi olabilir)
- tuz, karabiber
- 1 tk bibersalcasi
- su
Yapilisi:
- Yagi teflonda kizdirin ve soganlari kavurun.Tavuk parcalarini ekleyin ve bir kac dak. soteleyin,herzaman yaptiginiz gibi.
- Salcayi,tuz,karabiber,kirmizitozbiberi ekleyin ve kavurmaya devam edin.Son olarak mantarlari ekleyip sotelemeye devam edin.Sotelerken arada yemegi karistirin ve tencere kapagini her devasinda tekrar kapatin.
- Bir kac dakika kendi suyuyla pisirin,egerki suyu az diyorsaniz az su ekleyin ve boylece yemegi 5- 10 dakika dusuk ateste pisirmeye devam edin.Yemeginizi atesten alin,biraz dinlendirin ve sicak servis yapin.Yaninada pilav hazirlayin.Afiyetler Olsun
3 opmerkingen:
Sevgili Emel güzel yorumlarınız ve ziyaretleriniz için çok teşekkürler sizi zor buldum adresinizi yazmamışsınız bloğunuzu biraz gezdim herşey çok güzel tavuğuda , mantarıda çok severim lezzetli bir yemek olduğu belli elerinize sağlık sevgiler.
İki dilde blog hazırlamak zor olmalı.Bloğun ismi Türk yemekleri sanırım(tahmin sadece)
Sote çok güzel görünüyor,ellerine sağlık:)
İftarlık çok lezzetli bir alternatif olmuş :)) Ellerine sağlık, sevgiler...
Een reactie posten