APPELTAART / ELMALI TART

Ingrediënten:
  • 1 pak "Koopmans" mix voor appeltaart
  • 150 g roomboter, kamertemperatuur
  • 1 losgeklopte ei
  • 1 kg appels
  • 50 g suiker
  • 75 g rozijnen
  • 2 of 3 theelepels kaneel
  • 100 g noten, gehakt
  • springvorm 20 cm doorsnede
Bereidingwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden(elektrische) of op 165 graden
    (heteluchtoven).
  2. Vet de springvorm goed in met boter.
  3. Roer de boter zacht in een kom en voeg beetje bij beetje de mix, 2/3 van het losgeklopte ei toe.
  4. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  5. Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm en zet hem even in de koelkast.
  6. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
  7. Meng de appel blokjes met de suiker,kaneel, rozijnen en nootjes.
  8. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
  9. Vorm op een met bloem bestoven werkplek van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze iets plat tot reepjes.
  10. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel, bestrijk de reepjes en de rand van de taart met resterende ei.
  11. Bak de taart in 60- 75 min. gaar en bruin.Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat u de springvorm verwijdert.Eet smakelijk
Het recept staat ook aan de achterkant van de verpaking (mix).
-------------------------------------------------------------
Malzemeler:
  • 1 pakket tart icin mix( tart unu, ben "koopmans" kullandim.icindekiler kepekli un, seker, aroma,tuz ve maya turlerinden bulunuyor) siz dr. oetker urunu kullanabilirsiniz.
  • 150 gr tereyag, oda sicakliginda
  • 1 yumurta, cirpilmis
  • 1 kg elma
  • 50 gr seker
  • 75 gr kuru uzum
  • 2 veya 3 cay kasigi tarcin
  • 100 gr findik, cekilmis
  • 20 cm capinda tart kabi
Yapilisi
  1. Elektirikli firini 180 derecede onceden isitin.
  2. Firin kabinizin icini margarinle yaglayin.
  3. Karistirma kabinizin icinde margarini karistirmaya baslayin ve yumurta' nin 3/4 ekleyin.Tart unu yavas yavas ilave ederek ele yapismayan bir hamur elde edin.
  4. Hamurun 3/4 ayirin ve firin kabinizin icini bununla kaplayin.Ic malzemesini hazirlayana kadar dolapta bekletebilirsiniz.
  5. Elmalari soyun ve kucuk kuplar halinde dograyin.
  6. Genis bir kapta elmalari, seker, tarcin, kuru uzum ve findiklari karistirin.
  7. Elma karisimi firin kabinizin icine esit sekilde yayin.
  8. Kalan hamuru alti parcaya bolun ve calisma masanizda, un kullanarak avuclarinizla yuvarlayarak once uzun cubuk sekli verin ve sonrada uzerini parmaklarinizla duzeltin.
  9. Hazirladiginiz duzce uzun hamurlari, elmalarin uzerini, ortalarda kare sekli kalacak sekilde, carpi yerlestirerek kaplayin.
  10. Kalan yumurtayi bu hamurlarin ve tart kenarlarina surerek firina verin.
  11. Elma' li tarti 60-75 dak. icerisinde uzeri ve kenarlari kizarana kadar pisirin.Servis etmeden once bir saat bekletin.Afiyet olsun
Tarif paketin uzerindede yaziyor.Ben bazi degisiklerle anlatmaya calistim...

5 opmerkingen:

birdutmasali zei

emelciğim nerelerdesin.. ??
:)))
ben de senimi ihmal ettim ne :)
hadi bu güzel tarifi bekletme çok..
sevgilerle iyi haftalar diliyorum..

maydanoz zei

Yeğenlerimde orada yaşıyor. Tatile geldiklerinde en çok duyduğum söz "Lekker" :)

Lekker en makkelijk... Sözünüz çok hoşuma gitti. Ve böylecene güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

Renate zei

Die taart ziet er goed uit zeg! Hoe heb je de vulling zo mooi droog en compact gehouden?? Ben heel benieuwd naar het recept!

vincent zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Anoniem zei

hallo emel vind het heel jammer dat je gestopt bent.jou recepten was de enigste op internet die echt kloppen en smaken.er is nu ook een turkse recepten site genoemd(turkse kok)hoe durft ze zich zo te noemen. want ik heb een paar gerechten gemaakt niet te eten
die van jou zijn zoveel beter. vind het daarom erg jammer dat je gestopt bent .en ik ziet dat veel mensen op internet altijd jou site noemen voor bepaalde recepten dus je bent nog steeds populair