KAASTAART met ZELFGEMAAKTE PASTA / SU BOREGi


9. Haal het gerecht uit de oven en laat dit een kwartier aan de kant rusten.Snijd het vervolgens in vierkantjes en serveer het met wat peterselie.Eet smakelijk

------------------------------------------------------------

9. Boreginizi firindan alin ve 15 dak. dinlendirin.Kareler halinde dilimleyin ve servis tabagina alin

8. Bak de taart in 55-60 min. gaar en bruin.

----------------------------------------------------

8. Boreginizi 55-60 dak. icerisinde ustu kizarana dek pisirin.

7. Bestrijk vervolgens voor de laatste keer de "Su boregi" helemaal met 2 el yoghurt gemengd met 1 el water en leg het schaal midden in de oven.

-------------------------------------------------------------

7. Son olarak boreginize 2 yk yogurt ve 1 yk su karisimi surun.Boregi daha sonra firinin orta yerine yerlestirin.

6. Na vier gekookt, met zonnebloemolie bestreken lapjes, leg je gelijkmatig de kaas mengsel over en gaat verder met overgebleven vier deeg bolletjes.Uitrollen, halve min. koken, in schaal leggen en eindig je met olie.

--------------------------------------------------------

6. Dort pisen ve yaglanmis bezeden sonra esit sekilde peyniri yayin ve kalan bezeleri acmaya devam edin.Ayni sekilde acin, yarim dak. pisirin, tepsinize yerlestirin ve son olarak sivi yag surun.


5. Haal de lapje rustig met behulp van twee scheepjes uit het water en leg dit in ingevette ovenschaal(het hoeft niet zo netjes te zijn, maar wel gelijk verdelen in de schaal).Maak zonnebloemolie in een schaaltje klaar en bestrijk mee de gekookte lapjes (elke gekookte lapje bestrijken).

------------------------------------------------------

5. Pisen bezeleri iki kepce yardimiyla sudan cikarin ve yaglanmis firintepsisine yerlestirin (duzenli olmasi gerekmiyor, ama hamuru esit sekilde yayin).Buarada bir kasede sivi yag bulundurun ve pisen hamurlara her kata sivi yag surun.


4. Laat de lapjes een voor een in gekookt water glijden en kook elke lapje ongeveer een halve min.. Verwarm tussendoor de oven voor op 175 graden ( hetelucht).

----------------------------------------------------

4. Actiginiz bezeleri teker teker kaynayan suya kaydirin ve yaklasik yarim dak. pisirin.Buarada firininizi 175 derecede isitin (gril ayari olmasin.Buharli isi).


3.Vet de ovenschaal goed in met wat boter.

---------------------------------------------------

3.Firin tepsinizi margarinle yaglayin.


2.Vul een ruime pan met water en breng dit aan kook.Verdeel het deeg in 8 stukken en maak er kleine bolletjes van.Rol de deegjes zo dun en rond mogelijk uit.

---------------------------------------------------------------

2. Buyukce bir tencereyi su ile doldurun ve kaynamaya birakin. Hamurunuzu 8 esit parcaya bolun ve yuvarlayip beze hazirlayin.Bezeleri daha sonra ince ve yuvarlak acin.


1. Meng 250 gr bloem (zonodig ietsjes meer) met 3 gekluste eieren, 1/2 el zout en wat lauwwarm water.Kneed het mengsel vervolgens tot er een harde (niet te soepel) deeg ontstaat.

1. Verkruimel en meng 200 gr feta kaas("boreklik peynir"verkrijgbaar in turkse winkel) in een schaal met fijngesneden peterselie (10 takjes, een bosje) en 1 toetlepel gemalenpeper.Zet de schaal even aan de kant.

--------------------------------------------------------------

1. 250 gram unu (gerekirse az fazlasi) , uc yumurta, 1/2 yk tuz ve aldigi kadar ilik su ile karistirin ve yogurun.Sert bir hamur olmali.

1. 200 gram boreklik peyniri, bir kapta catalla ufalayin ve ince kiyilmis maydonoz ( 10 dal veya kucuk bir demet), 1 tk pulbiberle karistirin ve kenarda bekletin.

3 opmerkingen:

made in funda zei

emelciğim ters mi anlatmışsın sanki..ama nefis.ellerine sağlık canım...

Ayse Pamuk zei

Neffis olmuş bu börek ellerine sağlık

SENAY zei

canim beniiiim,
düsünmen yeter tatlim..
Ben o böregi yemis kadar oldum canim sagol, mmm, nefisti ellerine saglik :)
Sevgiler tatlim....
Senay