KISIR


voor 4 personen
Ingrediënten:
  • 200 gr "koftelik bulgur"(verkrijgbaar in Turkse winkel)
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 1 volle el peperpuree(pittig of toch zoet)
  • 7 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 grote bos peterselie, fijngesneden
  • 60 ml verdikt granaatappelsap ("nar eksisi" verkrijgbaar in turkse winkel)
  • 180 ml olijfolie
  • 100 gr verse wijnbladeren, gewassen sla stukken of ijsbergsla( tijdens serveren)
  • sap van 1 citroen
  • tomaten in stukken
  • komkommer in stukken
  • zure pepertjes
  • groene, zwarte olijven

Bereidingwijze:

  1. Doe "bulgur"in diepe, ruime schaal en maak dit helemaal vochtig met gekookt water.Dek de schaal af en laat het 10 min. zo staan.
  2. Meng vervolgens de tomaten en peperpuree door het bulghur(kneed het samen net als brooddeeg).
  3. Voeg de verdikt granaatappelsap toe en meng het met hetzelfdewijze nog even verder door het bulghurmengsel.
  4. Eerste 3 stappen zijn belangrijk.Let dus op dat de ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Meng nu de olie erdoor(wrijf de hele mengsel rustig tussen je handen totdat de bulghur zogenaamd glimt van olie).
  6. Voeg als laatste de fijngesneden peterselie en uitjes toe en ga rustig verder met wrijven.Zodra de groente goed gemengd is door het bulghurmengsel is de tussendooretje maaltijd klaar voor serveren.
  7. Doe KISIR in ovale schaal en leg stukjes tomaten, komkommer, olijven, zurepepers om heen.Dien de maaltijd met gewassen verse wijnbladeren of sla stukken op.Eet smakelijk

----------------------------------------------------------------------

4 kisi icin

Malzemeler:

  • 200 gr koftelik bulgur
  • 1 dolu yk domates salcasi
  • 1 dolu yk aci veya tatli bibersalcasi( acilisi onerilir)
  • 7 dal yesil sogan, ince kiyilmis
  • 1 buket maydonoz, ince kiyilmis
  • 60 ml nar eksisi
  • 180 ml zeytinyagi
  • 100 gr taze uzum yapragi veya marul( servis ederken)
  • 1 limonun suyu
  • domates dilimleri
  • salatalik dilimleri
  • sus biber tursusu
  • siyah ve yesil zeytin

Yapilisi:

  1. Bulguru derin, buyuk bir kaba alin ve onceden kaynamis su ile islatin.Kapin uzerini kapatin ve bu sekilde 10 dak. bekletin.
  2. Salcalari ekleyin ve bulgurla iyice karistirin( ekmek hamuru yapar gibi yogurun).
  3. Nar eksisini ekleyin ve ayni sekilde bulgur karisimini yogurmaya devam edin.
  4. ilk uc asama onemli.Salcalar ve eksinin iyice karismasina dikkat edin.
  5. Simdi yagi ekleyin ve harmanlayin( avcunuzun icinde bolum bolum harmanlayin tum harcin yag ile bir nevi parlasin).
  6. Maydonoz ve soganida ekledikten sonra ayni sekilde yavasca harmanlamaya devam edin.Sebzeler bulgur karisiminda dagilinca kisiri servis yapabilirsiniz.
  7. Kisir'i kayik servis tabaga alin ve domates, salatalik, susbiber tursusu, uzum yapragi, zeytinlerle susleyin.Afiyet Olsun.

3 opmerkingen:

egeli zei

EMELCİM ,KISIRIN HARİKA GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK CANIM.

defneylebirlikte zei

ÇOK SEVERİM KISIR.ELİNE SAĞLIK CANIM.NEFİS..

SENAY zei

Merhabalar arkadasim...
Uzun çok uzun zamandir arkadaslarimi ziyaret etmiyorum...
Ve senin gibi, kiminin hayatinda farkliliklar olmus...
Öncelikle bebegini Allah bagislasin, gözün aydin canim...
Ve sonra o kadar güzel seyler eklemissinki...
Kisir, su böregi... Ah simdi olsada yesem, mmm...
Canim çekti vallahi...
Banada gönder, ne oluuuuur :((
Saka bir yana, sevgilerimi yolluyorum canim...
Senay