4-6 personen
ingrediënten:
voor de bodem:
- 3 eieren
- 90 gram bruine riet suiker
- mes punt bakpoeder
- 90gram bakbloem
voor de pudding:
- 1 ei
- 1 el bloem
- 3 el rietsuiker
- 2 el boter
- 250 ml melk
Voor de vulling:
- 2-1/2 zoete appels,schillen,klokhuizen verwijderen en in dunne partjes snijden
- 200 gram gemengde nootjes,walnoten,amandelen,noten enz.grofhakken.
- 3 toetlepel amandelschijfjes
extra:
- 1/2 pakje tartina, breiden zoals die op het verpakking is vermeld
- bakvorm rond 20cm doorsnede
Bereidingwijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop de eieren luchtig en schuimig.Voeg de suiker toe en ga verder met kloppen.
- Voeg beetje bij beetje de bloem en de bakpoeder toe.Goed door elkaar roeren tot een gladde beslag ontstaat.
- Giet het beslag in ingevette bakvorm.
- Bak de bodem 25-30 min.totdat de bovenkant bruin kleurtje krijgt.Haal de bodem uit de oven en laat dit aan de kant afkoelen.
- Smelt de boter in de pan.Voeg al roerend geklutste ei,suiker,bloem en als laatste de melk toe.Blijf met een garde roeren tot er een papje ontstaat.Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
- Bestrijk de bodem met de pudding en laat de randjes wel ietsjes leeg.
- Leg de appels tegen elkaar aan op de pudding.
- Bestrooi daarna eerst de nootjes over de appels en dan de amandelschijfjes
- Schuif de bakvorm weer in de oven en bak de taart nog 15-20 min.tot de schijfjes bruin kleurtje krijgen.
- Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen.Leg het daarna ongeveer half/een uur in de koelkast om de pudding te laten opstijven
- Schep tartina over de taart, 15min. laten opstijven.Eet smakelijk
---------------------------------------------------
4-6 kisilik
Malzemeler:
Taban icin:
- 3 yumurta
- 90 gram kahverengi tozseker
- bicagin ucu tuz
- 90 gram un
Muhallebi icin:
- 1 yumurta
- 1 yk un
- 3 yk tozseker
- 2 yk margarin
- 250 ml sut
Ici icin:
- 2-1/2 tatli elma,soyulmus,ay seklinde ince dilimlenmis
- 200 gram findik,ceviz,badem vs.. karisimi
- 3 tatlikasigi bademfilesi
extra:
- 1/2 tartina pasta/tart jolesi,uzerinde yazildigi gibi hazirlanmali
- 20cm yuvarlak tart kalibi
Yapilisi:
- Firini 175 derecede isitin.
- Yumurtalari kopuk olana dek cirpin.Sekeri ekleyin ve cirpmaya devam edin.
- Bolum bolum unu ve kabartma tozu ekleyin,karistirin, puruzsuz olana dek karistirmaya devam edin.
- Yaglanmis kalibin icine dokun.
- 20-30 dakika yuzeyi kahverengi renk alana kadar pisirin.Tart tabani firindan alin ve sogumaya birakin.
- Yagi tencerede eritin.Bir yandan karistirarak yumurta,seker, un ve son olarak sut olmak uzere ekleyin.Muhallebi kivami alana kadar karistirmaya devam edin.Sogumaya birakin.
- Tabani muhalebiyle kaplayin ama kenarlari azda olsa bos birakin.
- Elmalari yanyana muhallebinin uzerine dizin.
- Elmalarin uzerine once fistik karisimi sonrada badem filesini yayin.
- Tarti yine firina alin ve sadece 15-20 dak. fileler renk alana kadar pisirin.
- Tart'i firindan alin sogumaya birakin,sonra dolapta yaklasik yarim/bir saat muhallebi katilasana kadar bekletin.
- Joleyi tartin uzerinde gezdirin,15 dak. beklettikten sonra servis yapin.Afiyet olsun
4 opmerkingen:
Of of of nasıl da güzel kabarmış, ellerine sağlık :)
Sevgiler
Tesekkur ederim.Tart tabani gercekten kabardi ama ben tarifte az olcu verdim yani yapan olursa,tart tabani benimkisi kadar kabarmicak.Zaten muhallebi ve fistik,findik karisimi yaydiktan sonra kabarmis gibi gorunuyor.
ziyaretin icin tesekurler Eda
Emel harika bir şey olmuş, Ellerine sağlık.
Hem de elmalı.Hollandalılar ağızlarının tadını biliyormuş.Ellerine sağlık
Een reactie posten