voor 20-25 stuks
Ingrediënten:
voor het deeg:
- 750 gram bloem
- 1 pakje instant gist(7 gram)
- zout
- 400 ml lauwwater(zo nodig meer)
voor de vulling:
- 350 gram gehakt
- 6 uien,gepeld en gehakt
- 1 el peperpuree
- 4 tomaten ontveld en gehakt
- 4 takjes peterselie,schoongespoeld en fijngehakt(het kan meer zijn)
- zout en peper
- gemalenpeper en rodepeper
- 2 el boter of 100 ml olijfolie
- 4 tenen knoflook,gepeld en fijngehakt
- 1 paprika,groen,rood,geel of een mix van alle drie,gehakt
- 3 el fijngehakt verse muntblaadjes
extra:
- Bakpapier
- zonnebloemolie in een kommetje
Bereidingwijze:
- Doe alle ingrediënten in de broodmachine voor het deeg en kies de functie voor deeg.
- Laat het deeg 30 min. rijzen.
- Meng alle ingrediënten in een ruime kom voor de vulling.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel het deeg in 20-25 stukken en maak er mooie bolletjes van.Bekijk de uitgebreide recept van pittige pizza's 4.5.6.7..
- Bekleed de bakblik/blikken met bakpapier.
- Bestrijk de werkvlak met wat olie en maak van de bolletjes een voor een ronde lapjes van 10-15 cm doorsnede, met de punten van je vingers.Dop je vingers in de zonnebloemolie tijdens het maken van de lapjes.
- Leg de lapjes met tussenruimte in de bakblik en laat ze nog 10-15 min. rijzen.Bestrijk de lapjes met de vleesvulling.
- Bak de pizza's in 25-30 min. totdat de bodem bruin kleurtje krijgt.Afhankelijk van de oven kan de baktijd iets langer of korter zijn.Eet smakelijk
--------------------------------------------------------------
20-25 tane lahmacun icin
Malzemeler:
hamuru icin:
- 750 gram un
- 1 pakket kuru maya(7 gram)
- tuz
- 400 ml ilik su
ici icin:
- 350 gram kiyma
- 6 sogan,soyulmus,kiyilmis
- 1 yk bibersalcasi
- 4 domates,soyulmus,kiyilmis
- 4 dal maydonoz, yikanmis,kiyilmis (fazlasida olabilir)
- tuz,karabiber
- pulbiber,kirmizibiber
- 2 yk margarin veya 100 ml zeytinyagi
- 4 dis sarimsak,soyulmus ve kiyilmis
- 1 yesil,kirmizi taze biber kiyilmis
- 3 yk taze nane kiyilmis
extra:
- yaglikagit
- kapta cicekyagi
Yapilisi:
- Hamur icin malzemeleri ekmek makinesine alin ve hamur yap tusunu secin.
- Hamuru 30 dak. dinlendirin
- Ici icin tum malzemeleri bir kapta karistirin.
- Firini 200 derecede isitin.
- Hamuru 20-25 parcaya ayirin ve yuvarlayin, beze yapin.Ayrintilar icin biberli ekmekler tarifinde 4.5.6.7. bakabilirsiniz.
- Firin tepsilerini yagli kagitla kaplayin.
- Calisma masanizi yaglayin ve bezeleri teker teker parmaklarinizin ucuyla 10-15 cm capinda acin.Acarken parmaklarinizin ucunu kaptaki yaga batirin.
- Piza tabanlari firin tepsilerine aralikli yerlestirin ve 10-15 dak. dinlendirin.Tabanlarin uzerine ic malzemeden surun.
- Pizalari 25-30 dak. firinda pisirin.Taban renk alana kadar.Firinin ozelligine gore pisirme suresi uzatilabilir.Afiyet olsun
1 opmerking:
Olsada yesek:) ellerine sağlık Emelcm.
Sevgiyle.
Een reactie posten