4-6 personen
ingrediënten:
- 50 gram roomboter
- 2-1/2 el bloem
- 4 tomaten,groot,ontveld en in stukjes gesneden
- 1 el tomatenpuree
- 1.1 liter water(kan meer of minder)
- 1 of 2 el vermicelli(desgewenst)
- zout en peper
- 3 el melk
Bereidingwijze:
- Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe.Bak het samen al roerend 3 min. op normaal vuur.
- Roer de puree en de tomaten goed erdoor.Schenk het water erin en breng het geheel aan kook.
- Voeg de vermicelli toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Roer de soep af en toe en laat dit in totaal een uur rustig op laag vuur door koken.
- Roer de melk erdoor en haal de pan van het vuur.Eet smakelijk
-----------------------------------------------------------------
4-6 kisilik
Malzemeler:
- 50 gram tereyag
- 2-1/2 yk un
- 4 domates,buyuk,soyulmus ve dogranmis
- 1 yk domates salcasi
- 1.1 su(fazlasi veya azi olabilir)
- 1 veya iki yk sehriye(arzuya gore)
- tuz ve karabiber
- 3 yk sut
Yapilisi:
- Yagi tencereye alin unu ekleyin ve orta ateste surekli karistirarak 3 dak. kavurun.
- Salca ve domatesleri ekleyin ve iyice karistirin.Su ekleyin ve kaynamaya birakin.
- Corbaya sehryeyi ekleyin ve damak zevkine gore tuz karabiber ekleyin.
- Corbayi arada karistirin ve toplam bir saat dusuk ateste pisirmeye devam edin.
- Sutu ilave edin ve corbayi atesten alin.Afiyet olsun
Geen opmerkingen:
Een reactie posten