TOMATENSOEP/DOMATES CORBASI



4-6 personen
ingrediënten:
  • 50 gram roomboter
  • 2-1/2 el bloem
  • 4 tomaten,groot,ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1.1 liter water(kan meer of minder)
  • 1 of 2 el vermicelli(desgewenst)
  • zout en peper
  • 3 el melk

Bereidingwijze:

  1. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe.Bak het samen al roerend 3 min. op normaal vuur.
  2. Roer de puree en de tomaten goed erdoor.Schenk het water erin en breng het geheel aan kook.
  3. Voeg de vermicelli toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  4. Roer de soep af en toe en laat dit in totaal een uur rustig op laag vuur door koken.
  5. Roer de melk erdoor en haal de pan van het vuur.Eet smakelijk

-----------------------------------------------------------------

4-6 kisilik

Malzemeler:

  • 50 gram tereyag
  • 2-1/2 yk un
  • 4 domates,buyuk,soyulmus ve dogranmis
  • 1 yk domates salcasi
  • 1.1 su(fazlasi veya azi olabilir)
  • 1 veya iki yk sehriye(arzuya gore)
  • tuz ve karabiber
  • 3 yk sut

Yapilisi:

  1. Yagi tencereye alin unu ekleyin ve orta ateste surekli karistirarak 3 dak. kavurun.
  2. Salca ve domatesleri ekleyin ve iyice karistirin.Su ekleyin ve kaynamaya birakin.
  3. Corbaya sehryeyi ekleyin ve damak zevkine gore tuz karabiber ekleyin.
  4. Corbayi arada karistirin ve toplam bir saat dusuk ateste pisirmeye devam edin.
  5. Sutu ilave edin ve corbayi atesten alin.Afiyet olsun

Geen opmerkingen: