voor 8 personen
Ingrediënten:
- 175 gram suiker
- 5 eieren,eidooiers en eiwitten in apart kommetjes
- 1 rasp en sap van een sinaasappel of citroen
- 500 gram magere kwark
- 50 gram bloem
- combinatie met de sap, 350 ml sap en melk
- cakevorm langwerpig met inhoud van 1 liter + grotere ondiepe ovenschaal
- water
Bereidingwijze:
- Doe 100 gram suiker met 1/2 theeglas water in een kleine koekenpan,zet de vuur laag en laat de suiker volledig smelten.Laat dit een tijdje koken en haal het pannetje van het vuur als de suiker goud/ietsjes donkerbruin kleurtje heeft gekregen.Schenk de karamel vervolgens gelijk in de bakvorm.Draai de vorm zodat de karamel zich gelijkmatig verdeeld over de bodem.Zet de bakvorm weg en laat de karamel hard worden.
- Verwarm de oven voor op 180graden.
- Klop de eiwitten goed stijf,dek het af en zet hem even in de koelkast.
- Klop de ei dooiers goed met de kwark.Voeg vervolgens de resterende suiker,bloem,rasp en de sap toe.Klop de mengsel nog goed doorelkaar,schenk de melk in en blijf nog even kloppen.
- Spatel stijfgeklopte eiwitten goed door het eidooier mengsel en schenk het mengsel op de karamel.
- Schuif de bakvorm midden in de oven en bak de cake 45-50 min. totdat de boven laag goudbruin is geworden.Steek een vork in de cake en kijk of die weer schoon uit komt anders laat je de cake nog 5-10 min. door bakken.
- Laat de cheescake goed afkoelen en zet hem daarna 10-12 uur lang in de koelkast.Haal de cake uit de koelkast,haal de randen los met een mes,leg de grotere ovenschaal op de vorm en draai de bakvorm voorzichtig om. Snij het in stukjes.Eet smakelijk
------------------------------------------------------------------------
8 kisilik
Malzemeler:
- 175 gram seker
- 5 yumurta,sarilari ve beyazlari ayri kaplarda
- 1 portakalkabugu/limonkabugu rendesi ve suyu
- 500 gram kwark,suzme yogurt,lor peyniri diye biliyorum
- 50 gram un
- portakal suyu ile birlikte, 350 ml sut-portakalsuyu karisimi
- 1 litrelik dikdortgen firinkabi
- firin kabindan buyukce tepsi
- su
Yapilisi:
- 100 gram sekeri 1/2 su bardagi su ile kucuk bir tavaya alin ve sekeri eritin.Bir muddet kaynattiktan sonra, acik/koyumsu kahverengi renk alinca tavayi atesten alin.Karameli bekletmeden firin kabina dokun.Kabi ileri geri cevirin,karamelin kabin icinde esitce yayilmasini saglayin.Karameli katilasmasi icin kenarda bekletin.
- Firininizi 180 dereceye ayarlayin,isitin.
- Yumurta beyazlarini katilasana kadar cirpin,uzerini ortun ve dolapta bekletin.
- Yumurta sarilari ve kwark/yogurdu cirpin.Bu karisima kalan sekeri, unu,portakal rendesi ve suyunu ekleyin.Bir muddet daha cirpmaya devam edin.Sutu ekleyin ve iyice cirpmaya devam edin.
- Yumurta beyazini bu karisimla iyice karistirin.Daha sonra karisimi karamelin uzerine dokun.
- Firin kabini firinin orta yerine yerlestirin ve keki 45-50 dak. uzeri hafif kizarana dek pisirin.Catali keke batirin egerki catal temiz cikarsa keki firindan alin,aksi taktirde 5-10 dak. daha pisirin.
- Keki sogumaya birakin ve sonra 10-12 saat dolapta bekletin.Keki dolaptan alin,kabin kenarlarini bicakla ayirin,kabtan buyuk tepsiyi ortun uzerine ve keki dikkatlice ters yone cevirin.Porsiyonluk parcalara kesin.Afiyet olsun
6 opmerkingen:
He portakallı,hem karamelli, hem de cheescake süper bir karışım. Ellerine sağlık...
karamelli tarifleri cok severim
nefis gorunuyor canim ellerine saglik,sevgiler
GEÇEN HAFTA LİMONLUSUNU YAPMIŞTIM,PORTAKALLISIDA GÜZEL OLDUĞUNDAN EMİNİM ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
emelciğim yaa bu nefis nefisss.dilim tutuldu.ellerine sağlık.
emelcigim ayyyy inan agzimi sapirdatiyorum yutkunuyorum nasil da guzel gorunuyor ellerine saglik canimmm nefisssss
yeni adresimi eski linkimle degistirdigine sevindim canim cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
veel geleerd
Een reactie posten