voor 30-32 stuks poatja
Ingrediënten voor het deeg:
- 1 pakje room, 200 ml
- 280 ml lauwwarm melk
- 180 ml lauwwarm water
- 150 ml zonnebloemolie
- 7 g gist, instant
- 5 el suiker
- 1 tl zout
- 1 kg patent tarwebloem
extra:
- bakpapier
- 1 eigeel
- sesam en maanzaad
voor de vulling:
- 600 g Turkse feta kaas, verkruimeld in een ruime schaal (kaas voor borek)
- peterselie
- gemalenpeper
Voeg de peterselie en de gemalenpeper toe aan de kaas in de schaal en roer het mengsel voorzichtig doorelkaar.
Bereidingwijze:
- Doe eerst de vloeibare ingrediënten en dan als laatste de bloem in de broodmachine.Kies de functie voor het deeg.Laat het deeg vervolgens half uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180graden.
- Verdeel het deeg in 4-5 stukken en draai ze tot een bol.Bekleed de ovenblikken met de bakpapier.
- Rol de bolletjes met een roller of met je handen een voor een uit op de werkvlak en snijd dit in 6 of 8 driehoeken net als dit.
- Let op! dit keer laten we geen opening aan de zijkanten, dus we gaan de vulling op het deeg plaatsen, zijranden naar het midden vouwen en tot het punt oprollen.Het is de bedoeling dat het deeg plakt en verder geen openingen zijn rondom het deeg.
- Leg het gevulde deegjes met tussen ruimte op de blikken en laat de broodjes nog 10-20 min. rijzen.
- Bestrijk de broodjes eerst met het eigeel en bestrooi vervolgens sesam/ maanzaad over.
- Leg de blik/ken midden in de oven en bak de broodjes in 30-35 min. gaar en bruin. Laat de broodjes daarna op de rooster afkoelen.Eet smakelijk
1 opmerking:
Dag Emel
Leuk receptenblog heb je. Mijn dochter heeft dit recept gebruikt om broodjes te bakken, Ze waren heerlijk.
Vind je het goed als ik dit recept op mijn blog plaats en een link naar jouw receptenblog?
Zou je me een berichtje willen doen.
Alvast bedankt.
Groetjes Willy
Een reactie posten