Ingrediënten:
- 500 g "taze kadayif" (te verkrijgen in een Turkse winkel)
- 250 g roomboter of blueband, gesmolten
- 200 g gemalen nootjes
- 350 g suiker
- 9 dl water
- 1 el citroensap
Breidingwijze:
- Verwarm de oven voor op 200graden.
- Doe "kadayif" in de schaal en haal het los van elkaar.
- Bestrijk de ovenschaal met wat boter.
- Meng de gesmolten boter met " kadayif " goed doorelkaar.
- Bedek nu de schaal helemaal met de helft van "kadayif " en druk het rustig plat met je handen.
- Bedek dit vervolgens helemaal met nootjes.
- Leg nu de andere helft "kadayif" op de nootjes en verdeel het gelijkmatig erover.Druk het vervolgens weer even plat, zodat de nestjes niet te los uitsteken na het bakken.
- Plaats de ovenschaal met " kadayif" midden in de oven en bak dit bruin en gaar(ongeveer in een half uur.Mijn eigen oven werkte deze keer niet echt mee).Laat de taart aan de kant afkoelen.
- Breng het water aan kook en doe de suiker in.Voeg nog de citroensap toe en laat de siroop ongeveer 40min. door koken op middel hoog vuur.Giet de siroop vervolgens op afgekoelde taart en laat de taart aan de kant dit keer met siroop afkoelen.
- Snijd de taart in stukken (in meeste gevallen, in vierkanten).Eet smakelijk
----------------------------------------------------------------------
8 kisilik
Malzemeler:
- 500 g taze kadayif
- 250 g tereyag veya sana margarin, eritilmis
- 200 g cekilmis findik, fistik
- 350 g seker
- 9 dl su
- 1 yk limonsuyu
Yapilisi:
- Firini 200derecede isitin.
- Kadayifi bir kaba alin ve tel tel ayirin.
- Firin tepsinizi bir miktar margarinle yaglayin.
- Yag ve kadayifi iyice harmanlayin.
- Kadayifin yarisini ayirin ve tepsinizin icini bununla kaplayin.Uzerini ellerinizle bastirin, bu sayede kadayiflar tel tel kabarmasin.
- Findiklari kadayiflarin uzerine esitce yayin.
- Daha sonra kadayifin diger yarisini fistiklarin uzerine esitce yayin ve yine ellerinizle bastirin.
- Kadayifinizi firinin orta yerine yerlestirin ve uzeri kizarana dek pisirin(yaklasik yarim saat, bu kez pisirirken istedigim gibi olmadi, firin ayarini tutturamadik).Tatlinizi firindan alin ve sogumaya birakin.
- Serbet icin suyu kaynatin ve sekeri ekleyin.Limon suyunuda ekledikten sonra yaklasik 40dak. orta ateste kaynatin.Sicak serbeti soguk kadayifin uzerinde gezdirerek dokun.Tatlinizi serbeti cektikten sonra servis edebilirsiniz.
- Tatlinizi kareler halinde kesin ve servis edin.Afiyet Olsun
2 opmerkingen:
Beste Emel,
We willen je graag uitnodigen deel te nemen aan het Foodblog-even van deze maand !
Op onze blog is het thema bekend gemaakt: http://kvzkookblog.blogspot.com/search/label/Foodblog%20event
Neem snel een kijkje en we hopen je met dit thema uit te kunnen dagen voor een mooie inzending !
We kijken uit naar alle reacties en inzendingen :)
Groetjes Ivonne en Femke
Slm Canim künefe tarifi ararken sitene denk geldim ama bu verdigin tarif malesef künefe degil kadayif tatlisi ama eminim güzel olmustur sadece isimde hata var diye bildirmek istedim.
slmlr Nurten
Een reactie posten