voor 5-6 personen
Ingrediënten:
- 500 gr snijbonen,puntjes verwijderen,wassen,door het midden en in stukjes snijden
- een pakje krieltjes,niet te kleinste,aldi(of gewoon aardappels schillen,wassen en in kleine stukjes snijden)
- 250 gr waspeen,verse oogst Holland,wassen,schrappen en in stukjes snijden
- 1 kip bouillon(desgewenst)
- zout en peper
- 1 volle el tomatenpuree
- 1 toetlepel peperpuree
- 1 ui,groot,gepeld en grofgehakt
- 5-6 tenen knoflook,gepeld,heel laten
- 100-125 olijfolie of ietsjes meer
Bereidingwijze:
- Verhit de olie in de braadpan en doe de uitjes bij.Bak de uitjes 5 min. op matig vuur.
- Voeg de tomaten en peperpuree toe,roer het goed doorelkaar en bak het samen nog 2 min..
- Doe de groente bij,blijf af en toe goed door elkaar roeren op normaal vuur.Ongeveer nog 5 min..
- Giet water in totdat de groente ruim gedekt is.Fijn de bouillon en roer het door de mengsel.Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Kook het gerecht 5 min. snel en laat dit afgedekt,op matig vuur door koken totdat de groente door en door gaar zijn.
- Het gerecht 15 min. laten rusten.Serveer het warm en met gekookt rijst.Eet smakelijk
-----------------------------------------------------
5-6 kisilik
Malzemeler:
- 500 gr Taze fasulye,temizlenmis,yikanmis ve dogranmis
- 1 pakket mini hazir soyulmus patates,aldi'de bulabilirsiniz(veya normal bildigimiz patatesleri soyun ve kucuk parcalar halinde dograyin)
- 250 gr havuc,yikanmis,soyulmus ve parcalar halinde kesilmis
- 1 kip bulyon(istege bagli)
- tuz ve karabiber
- 1 dolu yk domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 buyuk kuru sogan,soyulmus,iri kupler halinde dogranmis
- 5-6 tane sarimsak,soyulmus,tum birakin
- 100-125 ml zeytinyagi,miktari artirabilirsiniz
Yapilisi:
- Yagi tencerede kizdirin ve soganlari ekleyin.Soganlari 5 dak. dusuk ateste pisirin.
- Salcalari ekleyin,iyice karistirin ve bu sekilde 2 dak. daha kavurmaya devam edin.
- Sebzeleri ekleyin ve orta ateste karistirmaya devam edin.Yaklasik 5 dak. daha bu sekilde pisirmeye devam edin.
- Sebzeler ortulecek sekilde su ekleyin.Bulyonu ufalayip yemege ekleyin,karistirin.Damak zevkine gore tuz ve karabiber ekleyin.
- Yemeginizi 5 dak. hizli sonra dusuk ateste,sebzeler pisene kadar ustu kapali sekilde pisirin.
- 15 dak. dinlendirdikten sonra pilav esliyinde servis yapin.Afiyet olsun
Geen opmerkingen:
Een reactie posten