VEGETARISCHE STOOFSCHOTEL met GROENTE en OLIJFOLIE/VEGETEREYAN,ZEYTINYAGLI, SEBZELI YEMEK


voor 5-6 personen
Ingrediënten:
  • 500 gr snijbonen,puntjes verwijderen,wassen,door het midden en in stukjes snijden
  • een pakje krieltjes,niet te kleinste,aldi(of gewoon aardappels schillen,wassen en in kleine stukjes snijden)
  • 250 gr waspeen,verse oogst Holland,wassen,schrappen en in stukjes snijden
  • 1 kip bouillon(desgewenst)
  • zout en peper
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 1 toetlepel peperpuree
  • 1 ui,groot,gepeld en grofgehakt
  • 5-6 tenen knoflook,gepeld,heel laten
  • 100-125 olijfolie of ietsjes meer

Bereidingwijze:

  1. Verhit de olie in de braadpan en doe de uitjes bij.Bak de uitjes 5 min. op matig vuur.
  2. Voeg de tomaten en peperpuree toe,roer het goed doorelkaar en bak het samen nog 2 min..
  3. Doe de groente bij,blijf af en toe goed door elkaar roeren op normaal vuur.Ongeveer nog 5 min..
  4. Giet water in totdat de groente ruim gedekt is.Fijn de bouillon en roer het door de mengsel.Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  5. Kook het gerecht 5 min. snel en laat dit afgedekt,op matig vuur door koken totdat de groente door en door gaar zijn.
  6. Het gerecht 15 min. laten rusten.Serveer het warm en met gekookt rijst.Eet smakelijk

-----------------------------------------------------

5-6 kisilik

Malzemeler:

  • 500 gr Taze fasulye,temizlenmis,yikanmis ve dogranmis
  • 1 pakket mini hazir soyulmus patates,aldi'de bulabilirsiniz(veya normal bildigimiz patatesleri soyun ve kucuk parcalar halinde dograyin)
  • 250 gr havuc,yikanmis,soyulmus ve parcalar halinde kesilmis
  • 1 kip bulyon(istege bagli)
  • tuz ve karabiber
  • 1 dolu yk domates salcasi
  • 1 tatli kasigi biber salcasi
  • 1 buyuk kuru sogan,soyulmus,iri kupler halinde dogranmis
  • 5-6 tane sarimsak,soyulmus,tum birakin
  • 100-125 ml zeytinyagi,miktari artirabilirsiniz

Yapilisi:

  1. Yagi tencerede kizdirin ve soganlari ekleyin.Soganlari 5 dak. dusuk ateste pisirin.
  2. Salcalari ekleyin,iyice karistirin ve bu sekilde 2 dak. daha kavurmaya devam edin.
  3. Sebzeleri ekleyin ve orta ateste karistirmaya devam edin.Yaklasik 5 dak. daha bu sekilde pisirmeye devam edin.
  4. Sebzeler ortulecek sekilde su ekleyin.Bulyonu ufalayip yemege ekleyin,karistirin.Damak zevkine gore tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Yemeginizi 5 dak. hizli sonra dusuk ateste,sebzeler pisene kadar ustu kapali sekilde pisirin.
  6. 15 dak. dinlendirdikten sonra pilav esliyinde servis yapin.Afiyet olsun

Geen opmerkingen: