div>
voor 4-5 personen
ingrediënten:
voor kofte:
- 400 gr gehakt
- 1 grote ui,pellen en fijnhakken
- 1 ei
- zout en peper
- 1 boterhammetje van gisteren,verkruimeld in de hakmolen
- 1 toetlepel peperpuree
- 1-2 tenen knoflook,pellen en fijnhakken(desgewenst)
- 3 volle el fijngesneden peterselie
voor bakken:
- zonnebloemolie
extra:
- 1 volle el tomatenpuree
- gekookt water
- 8 aardappels in middelgrote
Breidingwijze:
- Bak de aardappelstukken in de olie,net als friet.
- Meng de gehakt met uitjes,1 toetlepel peperpuree,peterselie,knoflook,broodkruimels en ei goed door elkaar.Breng de mengsel vervolgens op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel in 12 stukjes en rol ze allemaal tot balletjes(net als gehaktballen).Druk de balletjes wel één voor één ietsjes plat.
- Bak de balletjes rondom bruin in de zelfde olie van aardappelen.Bewaar overgebleven olie aan de kant.
- Schep van overgebleven olie een hoeveelheid in een ruime pan.Doe de tomaten puree in en bak dit samen 2 min.
- Voeg hier eerst de gebakken aardappels en daarna de gebakkenballetjes toe.Breng het opnieuw op smaak met zout.Giet het water in totdat ongeveer de mengsel gedekt is(niet overdreven).
- Breng het geheel aan kook en laat dit ongeveer 30-40 min. rustig stoven.Laat het gerecht 15 min. rusten en serveer het warm.Eet smakelijk
--------------------------------------------------------------------------
4-5 kisilik
Malzemeler:
Kofte icin:
- 400 gr kiyma
- 1 buyuk kuru sogan,soyulmus,ince kiyilmis
- 1 yumurta
- tuz ve karabiber
- 1 dilim gun oncesinden kalmis ekmek,ufalanmis(mixerde cevirdim)
- 1 tatli kasigi bibersalcasi
- 1-2 dis kiyilmis sarimsak(istenirse)
- 3 dolu yk kiyilmis maydonoz
kizartmak icin:
- cicek yagi
gereken:
- 1 dolu yk domates salcasi
- kaynamis su
- 8 orta buyuklukte patates,soyulmus,iri parcalar halinde dilimlenmis
Yapilisi:
- Patatesleri herzamanki gibi kizartin.
- Kofte icin kiymayi,sogan,bibersalcasi,yumurta,ekmek kirintisi,maydonoz,sarimsak ile karistirin.Damak zevkine gore tuz ve karabiber ekleyin ve bir sure daha karistirin.
- Kiyma karisimi 12 parcaya ayirin ve bu parcalari yuvarlayin ve uzerini hafif bastirin kofte sekli verin.
- Kofteleri, patatesleri kizartiginiz yagda dort yani kahverengi renk alana kadar kizartin. Artan yagi daha sonrasi icin birakin.
- Yagdan istediginiz miktardan tencerenize alin.Domates salcasini ekleyin ve 2 dak. yagla karistirarak kavurun.
- Once patatesler sonra kofteler olmak uzere tencerenize alin karistirin ve uzeri hemen hemen kapanacak kadar kaynamis su ekleyin(su eklerken abartmayin).Tuz ekleyin,karistirin.
- Karisimi tekrar kaynamaya birakin,atesin altini dusurun ve bu sekilde 30-40 dak. pisirin.15 dak. dinlendirdikten sonra servis edin.Afiyet olsun
2 opmerkingen:
Emel'cigim İzmir koften nefis gorunuyor canim ellerine saglik sizlere afiyet bal seker olsun.
kucak dolusu sevgiler
Çok iştah açıcı gözüküyor valla ,ellerine sağlık...
mutfaktahersey.blogcu.com
Een reactie posten