GEVULDE DEEGJES / SIGARA BOREGI



Ingrediënten:


  • 1 ucgen yufka(filodeeg.verkrijgbaar in turkse winkel)
  • 150-200 gram boreklik peynir, verkruimeld met een vork in een schaal(soort feta kaas maar dan zonder olie en kruiden)
  • 5 takjes peterselie, fijngesneden(kan meer of minder)
  • gemalen peper(desgewenst)
  • olie voor het bakken(kan ook in frituurpan)
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • een keukenkwast
  • keukenpapier

Bereidingwijze:

  1. Meng de kaas, peterselie en de gemalenpeper in de schaal waar al de kaas in zit.
  2. Maak de filodeeg los en leg het een voor een op de werkplek.
  3. Vul de brede kant van het deegje met de kaas in, laat wel de kantjes ietsjes leg.Vouw de kantjes nu naar het midden toe en begin met oprollen.Bestrijk het deeg met de ei, net voor je de punt hebt bereikt tijdens het oprollen(op die manier plak je het deeg met de ei dicht en dit voorkomt dat de gevuldedeegjes niet los gaan tijdens het bakken).
  4. Verhit de olie en bak de "borek" rondom bruin(let op! dat kan erg snel gaan dus loop niet te lang weg;).Laat "borek's" even op de keukenpapier uitlekken.Eet smakelijk

--------------------------------------------------------------

Malzemeler:

  • 1 paket ucgen yufka
  • 150-200 gram boreklik peynir, bir kapta catalla ufalayin
  • 5 dal maydonoz, ince kiyilmis(fazlasi olabilir)
  • pul biber(istege gore)
  • cicekyagi veya misirozuyagi, frituurde olabilir
  • 1 yumurta beyazi, cirpilmis
  • mutfakfircasi
  • pecete

Yapilisi:

  1. Peyniri ufaladiginiz kaba, maydonoz ve pulbiberide ekleyin ve karistirin.
  2. Ucgen yufkalari birbirinden ayirin ve calisma masaniza teker teker acip hazirlayin.
  3. Yufkanin genis yonune peynir yayin ve kenarlari biraz bos birakin.Bos kenarlari ortaya dogru katlayin ve boregi rulo yapmaya baslayin.Uca yaklasmadan yumurta surun ve rulo yaptiginiz boregi yapistirarak kapatin.
  4. Yagi isitin ve borekleri pisirin(dikkat edin! borekler cabuk pisiyor birakip biyere kaybolmayin;).Borekleri pistikten sonra bir sure pecete uzerinde bekletin.Afiyet olsun

2 opmerkingen:

Gabriella zei

Dit klinkt inderdaad heel erg lekker.

Anoniem zei

daar hou ik wel van!


Nermin