Ingrediënten:
Maak eerst klein hoeveelheid en als het in smaak valt, kan jij hem altijd nogmaals bereiden.
---------------------------------------------------------------
Malzemeler:
Kucuk olculerle deneyin begenirseniz, tekrar denersiniz.
- Graankorrels(asurelik bugday.goed spoelen onder het kraanwater.Laat bugday in koudwater een nacht wellen)
- kipfilet,kalf of rundvlees met botjes(het kan ook alleen met stukjes vlees)
- roomboter
- zout en peper
- water
- braadpan of gewone pan(groot)
- paprikapoeder en komijn(desgewenst)
- Verhit/ smelt de boter in de pan, voeg de peper toe en giet het in een kommetje.
- Doe graankorrels, het water en het vlees in de pan en breng dit aan kook.Verwijder de overtollige schuim die op het water verschijnen met behulp van een houten lepel(het werkt gewoon makkelijker).Laat graankorrels met water en vlees op laag vuur door koken.Ongeveer 1-1/2-2 uur)tot de korrels 2x zoveel dik zijn geworden.Voeg tussendoor de boter toe.Wel af en toe roeren, doordat voorkom je de aanbranding.
- Verwijder eerst de botjes als het gerecht met vlees is gebraden(haal het vlees met botjes eerst uit het mengsel.Pas wel op want het is gloeiend heet!.Doe later alleen nog het vlees in het mengsel)Breng het gerecht nog op smaak met zout en peper.Stamp het geheel(net als aardappels) tot het vlees goed gemengd is door het graan en het gerecht ziet uit als een pap(denk aan rijstpap).
- Verdeel het gerecht over serveerborden, bestrooi klein beetje komijn erover en schep boter saus in.Serveer het warm.Eet smakelijk.
Maak eerst klein hoeveelheid en als het in smaak valt, kan jij hem altijd nogmaals bereiden.
---------------------------------------------------------------
Malzemeler:
- Asurelik bugday, cesme suyunda yikayin ve geceden suda bekletin
- Kemiksiz tavuk eti veya kemikli sigir eti ( sadece kemiksiz ette olabilir)
- tereyag
- tuz ve karabiber
- su
- tencere,buyuk
- kirmizi tozbiber,kimyon(arzuya gore)
- tereyag eritin, tozbiberi ekleyin kizinca yag karisimi kaseye alin.servis yaparken uzerine damlatin
- Et, su ve bugdayi tencereye alin ve orta ateste kaynatin.Su yuzune cikan kopukleri tahta kasik yardimiyla cikarin(tahta kasikla kolay calisiliyor).Atesi dusurun ve bu sekilde arada karistirarak kaynatmaya devam edin.Yaklasik 1-1/2-2 saate yakin bugday 2x kati sisene dek kaynatin.Buarada tereyagi ekleyin ve arada karistirmayi unutayin, cunku dibi tutabilir.
- Keskegi etle pisirdiyseniz once et' in kemiklerini ayirin.(once kemikli etleri karisimdan cikarin.Dikkat!edin elinizi yakmayin.Etleri kemiksiz olarak tekrar bugdaylara ekleyin).Yemege damak zevkine gore tuz ve karabiber ekleyin.Simdi pisen bugdayi (patates puresi gibi) pureleyin.Et bugdaya iyice karismali.
- Keskeyi sicak servis yapin.Istege gore kimyon ve tereyag sosu damlatin.Afiyet olsun
Kucuk olculerle deneyin begenirseniz, tekrar denersiniz.
6 opmerkingen:
çok çok ellerine sağlık.
yanında olup eşlik etmeyi dilerdim :)
sevgiler canım
ismini çok duydum yedimmi diye düşünüyorum:) ama yemedim heralde ellerine sağlık
Vanaf juni 2008 wordt er elke maand een foodblog - event georganiseerd voor de Nederlandstalige foodblogs. Elke maand worden er meer en meer bloggers betrokken en worden er nog meer recepten gepubliceerd.
Wil je graag meedoen? Kijk dan hier: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/02/9de-foodblog-event-de-culinaire-reis.html
Groetjes,
Gabriella
Hoi Gabriella,
Lijk me erg leuk.Ik zal je aan mijn links toevoegen en kijk gelijk hoe het werkt.
groetjes,
Emel
bende çok severim... tatilde annem yaptı...bende afiyetle yedim...ellerine sağlık canım...
ellerine sağlık tatlım..sevgiler
Een reactie posten