Ingrediénten:
- 150 gram rijst(Tosya),schoon gespoeld
- 400-450 gram yoghurt
- 1 eierdooier
- 2 el bloem
- zout,peper,rodepeper
- 1 tl gedroogde munt
- 50 gram roomboter
- water
Bereidingswijze:
- Doe de rijst in de soepenpan en schenk water erin, totdat de rijst ruim gedekt is.
- Breng het aan kook totdat de rijst goed gaar is.
- Meng de yoghurt,ei en de bloem goed doorelkaar(tot een papje).Voeg dit rustig, alroerend toe aan de gekookte rijst(Schenk het met één hand en roer het met een andere hand tegelijk).
- Breng de soep op smaak met zout,peper,rodepeper en laat het nog 3 min.op laag vuur koken.
- Schenk nog water in als het nodig is en laat de soep nog even op laag vuur doorkoken.
- Smelt de boter in de koekenpan,voeg de muntkruimel toe en bak dit 1of 2 min.totdat de kruimel van kleur is veranderd.
- Roer de botermengsel door de soep.Maak eventueel voor garnering een mengsel van hete gesmolten boter en rodepeper en schep dit in het midden van de soep.Eet smakelijk
-------------------------------------------------------------
6 kisilik
Malzemeler:
- 150 gram pirinc,temizlenmis,yikanmis
- 400-450 gram yogurt
- 1 yumurta sarisi
- 2 yk un
- tuz,karabiber,kirmizitozbiber
- 1 ck kuru nane
- 50 gram tereyagi
- su
Yapilisi:
- Pirinci tencereye alin ve ustu fazlaca kapanacak kadar su ekleyin.
- Pirinc pisene dek orta ateste kaynatin.
- Yogurt,yumurta ve unu bir kapta iyice karistirin.Bu karisimi yavas yavas kaynayan birince ayni anda karistirarak ekleyin(bir elinizle dokun digeriyle karistirin.Kesilmemesi icin).
- Damak zevkine gore tuz,karabiber,kirmizi tozbiber ekleyin ve 3 dak. daha agir ateste kaynatmaya devam edin.
- Gerekirse extra su ekleyin ve dusuk ateste bir sure daha kaynatmaya devam edin.
- Yagi bir tavada eritin ve naneyi ekleyip 1 veya2 dak.renk degistirine dek kavurun.
- Nane karisimi corbaya ekleyin,karistirin.Suslemesi icin yagda tozbiber kizdirin uzerinde gezdirin.Afiyet olsun
- Voor 2-4 personen
- 400 gram rijst(tosya,schoon gespoeld)
- 4-5 el vermicelli
- 1 tablet kipboullion
- 650 ml gekookt water
- 3 el zonnebloemolie
- 2 volle el roomboter
- zeezout,(gemalen)peper(eventueel voor garnering)
Ingrediénten:
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de pan en bak de vermicelli snel bruin.
- Voeg de rijst toe,roer het een paar keer en breng dit op smaak met zout.
- Fijn de boullion en roer het door de rijst.
- Schenk het water in en roer de boter goed erdoor.
- 5 min. snel laten koken,nog even roeren,de deksel van de pan weer dicht en op laag vuur 20min. door laten koken.
- 15 min.laten rusten en smullen maar!
------------------------------------------------------
2-4 kisilik
Malzemeler:
- 400 gram pirinc,temizlenmis,yikanmis
- 4-5 yk tel sehriye
- 1 tavuk bulyon
- 650 ml kaynamis su
- 3 yk siviyag
- 2 dolu yk tereyag
- tuz,karabiber,pulbiber(uzerine)
Yapilisi:
- Sivi yagi tencerede kizdirin ve tel sehriyeyi hizlica kavurun.
- Pirinci ekleyin,bir kac kez karistirin ve damak zevkine gore tuz ekleyin.
- Bulyonu ufalayin ve pirincle iyice karistirin.
- Su ve tereyagi ekleyin karistirin.
- 5 dak. yuksek ateste kaynatin,karistirin,tencere kapagini kapatin ve bu sekilde 20 dak.dusuk ateste pisirmeye devam edin.
- 15 dak. dinlendirin ve servis yapin.Afiyet olsun!
3 opmerkingen:
selam ellerine saglik canim iyi haftalar sevgiler
MERHABA EMEL'CİM,ZİYARETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM,TARİFLERİN BİRBİRİNDEN GÜZEL,ELLERİNE SAĞLIK.VALLAHİ BRAVO SANA ,İKİ TANE ÇOCUKLA HEM TÜRKÇE HEM HOLLANDACA YAZIYORSUN TARİFLERİNİ.BANA VALLAHİ ZOR GELDİ FRANSIZCA YAZMAK ,ONUN İÇİN AYRI BİR BLOG YAPARIM İLERDE.... GALİBA.
SEVGİLER CANIM,HER ZAMAN BEKLERİM.
merhaba canım...bana ziyarete gelmene rağmen ben sana dönemiyorum..yorumlarında link bırakmaman buna sebep oluyor..en sona bırakıyorum seni ondan sonra da unutuyorum..şimdi senin blogdan birisi ya da sen gelmişsin bilemiyorum ama trafik te linkini görünce atlayıverdim..
geçmiş bayramın kutlu olsun..herşey süper gözüküyor..
ellerine sağlık..
sevgiler
Een reactie posten