Ingrediënten:
- 1 pot kant- en klare wittebonen
- 500 g kalfvlees in stukjes
- 100 g olijfolie
- 3 uien, ontvellen en hakken in kleine stukjes
- zout en peper
- 1 volle tl peperpuree, zoet of pittig
- 1 el tomatenpuree
- 9 dl gekookt water
Bereidingwijze:
- Doe de olie en het vlees in de pan op middelmatig vuur.Bak het vlees tot dit weer helemaal droog is.Roer het vervolgens een paar keer snel voor lichtbruin kleurtje.
- Voeg nu de uien toe en bak ze alroerend gaar met het vlees.Doe de tomaten en de peperpuree bij en bak het mengsel nog een paar min. samen(niet langer).Schenk daarna gelijk 600 ml gekooktwater in en laat het vlees daarin 15 min. sudderen.
- Voeg de inhoud van het potje toe, breng het gerecht op smaak met zout en peper en laat het gerecht nog 10 min. op middelmatig vuur door koken.
- Zet het vuur uit, laat het even rusten voor dat je het gerecht gaat serveren.Maak ook pilaf(rijst) klaar.Eet smakelijk
---------------------------------------------------------
Malzemeler:
- 1 kavanoz hazir fasulye
- 500 g dana eti, kusbasi dogranmis
- 100 ml zeytinyagi
- tuz ve karabiber
- 3 kuru sogan, dogranmis
- 1 dolu tk biber salcasi, tatli veya aci
- 1 yk domates salcasi'
- 9 dl kaynamis su
Yapilisi:
- Yagi tencereye alin, etleri ekleyin, suyunu cekene tek etleri pisirin.Suyunu cekince hizlica etleri karistirin renk alsin.
- Soganlari ekleyin, etlerle bir kac dak. karistirarak soteleyin.Salcalari ekleyin, kokusu cikinca 600 ml kaynamis su ekleyin ve 15 dak. hizli ateste etleri haslayin.
- Fasulyeleri ekleyin, damak zevkine gore tuz karabiber serpin ve karisimi 10 dak. daha hizli ateste kaynamaya birakin.
- Ocagi sondurun.Yemegi 15 dak. dinlendirin sonra servis edin.Yanina pilav hazirlayabilirsiniz.Afiyet olsun