MUFFIN met BANAAN en WALNOTEN / MUZLU ve CEVIZLI TOPKEK


voor 12 muffins
Ingrediënten:
  • 50 gr margarine, gesmolten
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 grote banaan
  • 170 gr bloem, gezeefd
  • 1 pakje bakpoeder
  • 75 gr poedersuiker
  • 10 walnoten, gehakt

voor versiering(desgewenst):

  • 1 pakje "pasta kremasi" mixen met 200 ml melk(verkrijgbaar in een turkse winkel)of vers geklopte slagroom, verstevigd met klop klop en gekleurd met icingkleur

Breidingwijze:

  • Verwarm de oven voor op 190graden.
  • Prak de banaan in een grote kom en werk er melk, het ei en de margarine door.Voeg beetje bij beetje de bloem met bakpoeder toe en roer het met een garde tot er een gladde beslag ontstaat.Roer vervolgens snel de suiker en walnoten erdoor.
  • Schep het mengsel in 12 ingevette muffinvormpjes.Bak muffins 20-25 min. gaar en bruin.Prik een satéstokje in en haal hem weer uit, als het stokje schoon uitkomt dan zijn de muffins gaar van binnen.Laat de muffins op de rooster afkoelen.Eet smakelijk

-------------------------------------------------------------------------------

12 topkek icin

Malzemeler:

  • 50 gr margarin erimis
  • 250 ml sut
  • 1 yumurta
  • 1 buyuk muz
  • 170 gr un, elenmis
  • 1 paket kabartmatozu
  • 75 gr pudrasekeri
  • 10 tane cewiz ici, rondoda parcalanmis

suslemesi icin(istenirse): cikolatali pasta kremasi kullanin

Yapilisi:

  • Firini 190 derecede isitin
  • Muzu karistirma kabinda catalla ezin.Daha sonra sut, yumurta ve margarini ekleyip karistirin.Un ve kabartma tozunu eledikten sonra karisima bolum bolum ekleyin ve el cirpma teliyle karistirmaya devam edin.Son olarak seker ve cevizleri ekleyin ve kasikla karistirin.
  • Karisimi yaglanmis 12 muffin kabina, kepce/kasik yardimiyla dokun.Muffinleri 20-25 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.Keklerin pisip pismedigini catal veya kurdan patirarak kontrol edin, catali cikardiginizda tekrar temiz cikmali.Top kekleri soguduktan sonra servis edin.Afiyet olsun..

KOEKJES en ook ZOET/ SEKERPARE




Ingrediënten:
  • 100 gr roomboter(ongezouten), kamertemperatuur
  • 90 gr suikerpoeder
  • 4 el griesmeel
  • 2 el gemalenkokos
  • 2 eieren,geklutst
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 pakje vanille
  • 375 gr bloem
  • hazelnoten of walnoten van 12 stuks
  • bakpapier

voor de siroop:

  • 300 gr tafelsuiker
  • 900 ml water
  • 2 el citroensap

Bereidingwijze:

  1. Bekleed de bakblikken met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 200graden.
  3. Doe de boter in een kom voor het kneden van het deeg en voeg de suiker toe.Begin met je een hand met kneden en voeg met je andere hand de eieren, kokos, griesmeel, vanille, bakpoeder en beetje bij beetje de bloem toe.Ga uiteindelijk met je twee handen verder met kneden tot er een zachte(het moet niet meer aan je handen plakken.zo nodig ietsjes meer bloem toevoegen.niet te veel!) deeg ontstaat.
  4. Pak elke keer een stukje(ter grootte van een walnoot)van het deeg en draai ze tot een mooie bolletjes.Ga zo door tot je klaar bent met het deeg.Leg de bolletjes met tussen ruimte op de bakblikken, steek de nootjes een voor een op de bolletjes en schuif de blikken midden in de oven.
  5. De baktijd hangt van je oven af en kan variëren.In mijn oven waren ze in 15 min. al bruin.Haal de koekjes uit de oven en laat ze in een diepe schaal aan de kant afkoelen.Je mag ze vervolgens met een lekkere kopje thee opdienen.
  6. Voor zoetige en originele recept dien je ook de siroop ervan te maken.Schenk het water in de pan en schep rustig de suiker in.Breng het water met de suiker 20 min. aan kook op middelhoog vuur en druppel de citroensap erin.Haal de pan van het vuur en giet het rustig over de koekjes heen.Laat de zoete koekjes half uur intrekken.Eet smakelijk!

----------------------------------------------------------------

Malzemeler:

  • 100 gr tereyag(tuzsuz), oda sicakliginda
  • 90 gr sekerpudrasi
  • 4 yk irmik
  • 2 yk hindistancevizi
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartmatozu
  • 375 gr un
  • findik ici veya 12 tane ceviz ici
  • yaglikagit

serbeti icin:

  • 300 gr seker
  • 900 ml su
  • 2 yk limonsuyu

Yapilisi:

  1. Firin tepsilerinizi ygli kagitla kaplayin.
  2. Firininizi 200 derecede isitin.
  3. Yogurma kabina tereyagi alin ve pudrasekeri ekleyin.Tek elinizle yogurmaya baslayin ve diger elinizle yumurta, hindistancevizi, irmik, vanilya, kabarmatozunu ve azar azar unu ekledikten sonra iki elinizle yumusak, ele yapismicak hamur elde edene kadar yogurun(gerekirse cok az un ekleyebilirsiniz.fazlasi olmasin!).
  4. Hamurdan kucuk parcalar koparin(ceviz buyuklugunde) ve avuclarinizda puruzsuz toplar haline getirin.Hamur bitene dek bu sekilde devam edin.Kurabiyeleri aralikli tepsiye dizin, uzerlerine findiklari batirin ve tepsileri firinin orta yerine yerlestirin.
  5. Pisirme suresi firininiz gore degisebilir.Bizim firinda 15 dakikada kahverenk aldilar.Kurabiyeleri firindan alin,derin bir tepsiye dizin ve sogumaya birakin.Daha sonra sicacik bir fincan cayla tuketebilirsiniz.
  6. Orginal ve tatli bir sekerpare icin serbeti hazirlamaniz gerekir.Tencerenize su ve sekeri alin ve kaynamaya birakin.Serbeti 20 dak. kaynatin, buarada limonsuyu ekleyin.Tencereyi atesten alin ve sekerparelerin uzerine gezdirerek dokun.Serbeti cekmesi icin tatlinizi yarim saat bekletin.Afiyet olsun!